Annonce:
Annonce:

Tips til Gran Canaria

Annonce:
Følg Ferie

Mad og drikke
Ingen rejse til Gran Canaria uden tapas med lokale specialiteter som frisk gedeost, queso de cabra og papas arrugadas con mojo - små, saltede kartofler kogt med skræl og serveret med en krydret sauce. Og så taler alle om gofio, men meget få spiser det. Selve gofio'en er mel, der er fremstillet af ristede korn eller majs. Det bruges blandt andet til desserter.

Vin dyrkes i små mængder på Gran Canaria - prøv dem, der er et par gode, eller hold jer til de kendte spanske fra fastlandet. Øllet hedder Mas og Dorada og smager fint. Der drikkes også likør og lokalt fremstillet rom, ofte i en sød udgave med honning (ron con miel).

Shopping
Der er penge at spare i de store indkøbscentre og chikke butikker langs strandpromenaden mellem Maspalomas og Playa del Inglés. Luna var især begejstret for det store udvalg af sko.

Den rige havn
Puerto Rico er en hyggelig fiskerby, hvor hoteller ligger op ad bjergvæggene med en skøn udsigt ud over stranden og bådehavnen. En afslappet atmosfære i en lille beskyttet bugt med alt inden for korte afstande. En tur på havnen er hyggelig både om dagen og aftenen, her er rig mulighed for en romantisk middag i solnedgangens smukke skær over Atlanterhavet.

Øen rundt
En dags billeje til omkring 300 kr. er fint til en køretur rundt på øen. Alt, der er værd at se, ligger fra hovedstaden Las Palmes nordpå og så ned langs kysten mod kysten. Resten af tiden er det blot kedelige veje, her er ikke meget at se. Men vores tur inde midt på øen, der er meget bjergrig, var en udfordring af de større. Her er næsten to kilometer høje tinder, som giver en fantastisk udsigt over øen. Men kør forsigtigt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: