Annonce:
Annonce:

Tilbage til nissernes ø

Nissebanden er tilbage DR1. Årets julekalender blev optaget på den tidligere danske ø St. Croix, i dag et populært rejsemål for danskere

De skønne Vestindiske Øer var engang danske, og det kan mærkes på turiststrømmen. Danskere er den største udenlandske turistgruppe. (Foto: Atlantic Link)
De skønne Vestindiske Øer var engang danske, og det kan mærkes på turiststrømmen. Danskere er den største udenlandske turistgruppe. (Foto: Atlantic Link)
Annonce:
Følg Ferie

Hvert år sætter 7000 danskere næsen mod Amerikas Virgin Islands, bedre kendt som Dansk Vestindien.

De tre tidligere danske øer, St. Thomas, St. Croix og St. John, tiltrækker nemlig danske turister i et omfang, der overgår alle andre nationaliteter bortset fra amerikanerne selv.

Målet er, at antallet af gæster, renset for krydstogtgæster, skal fordobles inden 2010, og her får de tre smukke øer hjælp af årets julekalender, 'Nissernes Ø'.

Kalenderen blev nemlig optaget på St. Croix i 2003, og indtrykket af Dansk Vestindien satte sig for altid i de medvirkende. Alt er anderledes: naturen, tankegangen og især den afslappede rytme.

- Slowmotion er opfundet derude, og siden har de kunne leve af royalties, griner skuespilleren Flemming Jensen, der blev landskendt som nissen Lunte.

Han og filmholdet oplevede en varme og en livsglæde, der fik filmholdet til bl.a. at gå i kirke hver søndag alene for at opleve den lokale præst.

For hele familien
Ifølge Karin Gert Nielsen, der promoverer øerne i Danmark, er langt de fleste gæster 60+, men hele familien kan sagtens være med.

- Jeg har prøvet at være tre generationer derude, og det var et hit, siger Flemming Jensen.

Foruden naturen og historien vil man som dansker også føle sig godt modtaget. Flemming Jensen kan fortælle om receptionisten, der havde lakeret dannebrog på sine negle og de mange spøjse by- og gadenavne på dansk.

Flere rejsebureauer sender hvert år danskere til de tre øer, blandt andet 65 Ferie, Albatros, Gislev og senest er Hannibal & Marco Polo kommet til.

Årets julekalender vil blive sendt hver dag klokken 19.30, så hele familien kan se med.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: