Annonce:
Annonce:

Her skal dankortet gløde

Annonce:
Følg Ferie

Friedrichstrasse
Personligt er jeg faldet pladask for Friedrichstrasse med den noble, eksklusive, internationale shopping-oplevelse i højsædet. Hovedparten lå tidligere i Østberlin. Det er værd at bemærke.

Historiske bygninger blander sig i dag med moderne tiltag som designerforretninger og showroom for bilmærker som Audi og Bugatti samt de dyreste hoteller og stilfulde bistroer.

Vi starter med den bedste cd/dvd-handler. Dussmann i das KulturKaufhaus er cd-shopping over fem etager. Den ligger i Friedrichsstrasse 90 lige ved U-banen af samme navn.

Annonce:

Restaurant Aigner
Langsomt spadserer vi forbi masser af fine specialbutikker med modetøj, smykker og små urbane cafeer. Turen går mod parisiske Galeries Lafayette og det mere jordnære H&M ved Französische Strasse. Melder sulten sig her, kan Ferie varmt anbefale restaurant Aigner i nr. 25.

Når vi nu er ved Friedrichstrasse, så fortsæt længere ned til Check Point Charlie med det imponerende Mauermuseum. En oplevelse for livet over et par timer.

Potsdamer Platz er en af byens nyeste, men mest populære indkøbssteder. 120 forretninger alene i den 180 meter lange arkade i tre etager. Alle kendte mærkevarer i tøj, sko, tasker, ure og sko findes her. Ovenpå findes 2500 p-pladser.

Isbaren ved indgangen har byens bedste italienske is.

Hackescher Markt er nok det hjørne af Berlin, der har den mest koncentrerede stemning. Her ligger baggårde med cafeer, kringlede gader og en vrimmel af shopping i urbane mærkevarebutikker, som er ganske unikke.

Det er nemt at finde, da stedet er trafikknudepunkt for sporvognene og desuden har en S-station. U-bahn Weinmeisterstrasse ligger lige om hjørnet ved bunden af Alte Schönhauser Str.

Annonce:

Hackescher Höfe er et smukt kompleks af ni baggårde med teatre, flere biografer og masser af barer, gode spiserestauranter og cafeer.

Smut en tur omkring hjørnet til Oranienburger Strasse med små gallerier. Her finder du den nye, jødiske synagoge, sjovt genbrugstøj og fantastisk lækre spiserestauranter.

Kurfürstendam
Det gamle indkøbsmekka i vest starter med Berlins og et af Europas største varehuse, KaDeWe (Kaufhaus des Westens) lige ved U-bahn Wittenbergplatz.

Rækken af forretninger er uendelig på den 3,5 km lange Kurfürstendam. Det samme er julens lyskæder mellem butikker som Chanel, Burberry, Yves Saint Laurent, Zara, Benetton, C&A med flere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: