Det skal du opleve i Istanbul

null

Istanbul har meget mere at byde på end det centrale Sultanahmet. Søg i stedet over på den anden og nordlige side i forhold til 'Hornet', altså Det Gyldne Horn og paladsområdet Topkapi.

Her ligger områderne Ortaköy, Karaköy og Beyoglu (udtales bei-jo-loo), hvor butikker, åbne restauranter og små dase-cafeer med og uden den obligatoriske vandpibe og backgammonborde holder til. En pibe, kaldet nargileh, må ikke koste over 18 kroner. En øl ligger i snit på 20 kroner.

Tyrkisk for en aften
Skal det være ægte tyrkisk for en aften, så prøv Konak på Beyoglus hovedstrøg Istiklal Caddesi. En middag for to med hele den tyrkiske kebab koster godt 100 kroner. Der serveres ikke alkohol, men stemningen er i top.

Den topmoderne udgave af en tyrkisk restaurant er 360, som ligger på Istiklal Caddesi 311 i Beyoglu. Se godt efter skiltet, som leder ind i en opgang med en underdimensioneret elevator. Hvis I ikke skal spise, så tag et glas i baren og nyd udsigten over Bosporus, som er... 360 grader.

Tyrkiske specialiteter
Er der noget, som du skal prøve i Istanbul, så er det at guffe baklava - den hvinende søde kage - og tage en tur i bad, hamam, for at blive renset ud.

Baklava kan købes næsten alle steder i plastic eller kunstfærdige æsker.

Prøv at se efter mærket Karakÿ Güllüglu.

Hamam er en gammel tradition og en af de få osmanniske, som tyrkerne holder fast i. Et af de ældste fra 1584 ligger nær den store basar på Vezirhan Caddesi 8 i Cemberlitas nær Sultanahmet. Bussen går til døren.

Cemberlitas-badet åbner klokken seks og har åbent til 19. Mænd og kvinder bader særskilt så lang tid, de nu har brug for, og der er mulighed for at blive nusset i håret, masseret og blive sæbet ind. Alt efter hvor meget du vælger til eller fra, så regn i snit med 120 kroner. Kvinder kan også få en grundig pedicure med lakering til 80 kroner. Hold for øvrigt dit kamera for dig selv. Billeder er forbudt.

Læs mere på cemberlitashamami.com.tr.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen