Songkran

Mød thaiernes nytår på læserrejsen

Med afrejse fra Kastrup 3. april får du den store fornøjelse af at opleve, hvordan thaierne fejrer deres ’nytår’ i dagene 13.-15. april.

En fest, der stammer fra en århundrede gammel sol/måne-kalender, og som er en oplevelse, du sent vil glemme.

Hovedstaden Bangkok ligger stille hen, fordi thaierne i disse dage, ofte en hel uge, tager hjem til deres familier for at fejre højtiden med god mad og masser af hjemmelavet sprut.

Det er faktisk det eneste tidspunkt på året, hvor thaierne drikker igennem. Desværre også med tragiske følger. Under Songkran i fjor blev over 5000 thaier dræbt i trafikken.

Så slemt er det dog ikke på Phuket. I stedet for nytårsknald fejres højtiden med vand i bogstaveligste forstand.

Børn, teenagere og andre barnlige sjæle kaster eller sprøjter vand på hinanden, på forbipasserende og på turister, der også deltager i løjerne med vandpistoler.

Hvis du ikke kan lide vand, så bør du blive på dit hotel. Her risikerer du til gengæld at blive smidt i pølen af et overstadigt personale.

Jeg oplevede selv sonkran i fjor i Kao Lak. Præcis klokken 12.00 stoppede min chauffør og guide en rundvisning. De fandt den nærmeste bar, hvor de stadig sad fire timer senere.

Inden jeg til fods nåede hjem til hotellet, var jeg gennemblødt af vand fra de mange glade thaier. Giv dem et smil over løjerne og få 10 igen...
1 af 3 En ordentlig gang pudder til næsen. Ingen er fredet for spøg og skæmt under det thailandske nytår, heller ikke turisterne. (Foto: AP)
2 af 3 Selv elefanterne hjælper til. Som traditionen byder, oversprøjter alle hinanden med vand, når thaier fejrer nytår i april. (Foto: AP)
3 af 3 
0 kommentarer
Vis kommentarer