Annonce:
Annonce:

København er hot

Gastronomi, nybyggeri og design har bragt os i liga med Barcelona og Amsterdam

Operaen. København har et væld af seværdigheder. (Foto: Polfoto)
Operaen. København har et væld af seværdigheder. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Ferie
For 15 år siden stod den eneste kran i København på havnefronten og blev brugt til vovemodige bungeejumpere.

I dag står de overalt, og det er godt for København. Nybyggerierne i Ørestad, Operaen, Metroen og Dansk Design Center tiltrækker turisterne som aldrig før.

En ny generation af madkunstnere, som fremelsker mirakler fra det skandinaviske køkken, og Tivolis forlængede åbningstider, har gjort København hot, hot, hot.

Læserne af New York Times kunne i begyndelsen af november læse om alle de vidunderlige ting, man kan møde og foretage sig i København, og det stopper ikke der.

- Det er i den grad stigende. Gastronomi boomer i år, fortæller Henrik Thierlein fra Wonderful Copenhagen.

Han er dagligt i kontakt med verdenspressen, og selv om de årligt over 600 udenlandske journalister efterspørger forskellige ting, så er bøssefestivaler, børnevenlighed, byens historiske kerne og Danish Design mærkevarer, man ikke finder andre steder.

- Vi er i liga med Amsterdam og Barcelona, og især 'citybreakers' (folk, der tager korte storbyferier) tager lige et smut til København på samme måde, som man før lige tog en tur til New York. Vi forventede et fald på 30 procent efter H.C. Andersen-året, men vi har tværtimod oplevet en stigning på 30 procent, siger Henrik Thierlein.

Organisationen for hoteller og restauranter, HORESTA, kan kun gnide sig i hænderne, København har oplevet en fremgang i antallet af overnattende gæster på 20 procent.

- København er hot, fordi vi har et rigt kulturliv og er stærkt profileret i udlandet som en kreativ by. Dertil kommer, at det københavnske restaurationsliv er blevet betydeligt mere internationalt anerkendt. Det betyder også meget, at vi er kendt som varme og imødekommende mennesker med et stort frisind. Desuden er København hverken for stor eller lille. Vi har en hovedstad med puls, men uden hektik, fortæller formanden for HORESTA Hovedstaden, Jens Zimmer Christensen.


Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Se beskederne

Kan en energihandler gøre sit arbejde 300 mio. bedre?
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: