Indendørs skiløb i Rødovre

Unik mulighed for funktionel forberedelse til skiferien

Funktionel skitræning inden vinterferien kan nu lade sig gøre på Danmarks første indendørs skibakke i Rødovre. (Foto: Frida Tornebo)
Funktionel skitræning inden vinterferien kan nu lade sig gøre på Danmarks første indendørs skibakke i Rødovre. (Foto: Frida Tornebo)
kisæsonen i Danmark starter på fredag, 25. november, når Danmarks første indendørs skibakke åbner i Rødovre.

Skicentret, der hedder IndoorSki DK, giver skiløbere og snowboardere mulighed for at træne teknik og forebygge skader på store rullebaner inden skiferien i Alperne, Norge eller Sverige.

Skientusiaster kan fremover træne funktionelt året rundt på tætvævede nylontæpper, der sprayes med vand og drives af en motor, således at skiløberen eller snowboarderen ved at svinge og bremse som på skibakker i naturen ikke bevæger sig nedad.

Tempo og hældning kan varieres, så det passer til de enkelte skiløberes niveau.

Initiativtager til skicentret er Rolf Tybjerg-Pedersen, der til daglig er gymnasielærer i blandt andet idræt på Falkonergårdens Gymnasium.

- Jeg har været vild med skiløb i mange år og kender rullebanerne fra Holland, hvor der findes 50 skicentre med næsten en million gæster om året, fortæller Rolf Tybjerg-Pedersen.

- I Holland så jeg, at skiløbere på alle niveauer fik en god oplevelse på rullebanerne. Landsholdet trænede for fuld kraft, og børn fik deres første erfaring med skiløb. Og så tænkte jeg; at danske skiløbere også skulle have den oplevelse, fortæller Rolf Tybjerg-Pedersen.

Færre skader
En halv million danskere holder vinterferie i sneen, og mange vil få mere ud af skiferien efter træning på en rullebakke, fordi led og muskler er forberedt på de belastninger, de udsættes for på pisterne.

Både skilærere, idrætslæger og fysioterapeuter anbefaler grundig træning inden skiferien.

Tom Wedele Petersen, der er fysioterapeut og klinikleder på Rigshospitalet, mener, at der er en klar skadeforebyggende effekt ved at forberede sig med indendørs skiløb.

Hver vinter kommer 50.000 danskere til skade på ski. Mange af disse skader ville kunne undgås med fortræning. Træningen hos IndoorSki DK ledes af instruktører fra Den Danske Skiskole, og Dansk SkiForbund har allerede gjort rullebakkerne i Rødovre til officielt træningscenter.