Bliv gift i Paradis

I bare tæer og med ni munke til at velsigne én er en buddhistisk vielse i Thailand en smuk og anderledes måde at sige ja til hinanden på

Området omkring Phi Phi-øerne er så eventyrligt, at det af gode grunde har lagt kulisse til filmen 'The Beach'.
Området omkring Phi Phi-øerne er så eventyrligt, at det af gode grunde har lagt kulisse til filmen 'The Beach'.

Når en forelsket har været på knæ, og det store ’JA’ skal siges, gifter de fleste sig i kirke eller på rådhuset. Brudeparret håber på godt vejr og glade gæster, men af og til ender det i regn, rusk og skuffelser, selv om kalenderen siger, det er sommer. Dansk sommer.

Så hvorfor ikke være helt sikker på, solen skinner fra en skyfri himmel, og temperaturerne er til bare tæer i sandet?

Det er muligt at blive gift i Paradis, hvis man bare sætter sig på et fly og flyver til Thailand. Her kan alt lade sig gøre for den, der har penge nok.

På det smukke resort Evason Phuket Resort på Rawai Beach tilbyder hotellet en bryllupsceremoni, som man helt sikkert aldrig vil glemme. Ceremonien kan man selv sammensætte efter behov, lyst og ikke mindst pengepung.

De ni munke
Klokken 09.30 bliver brudeparret hentet i deres store brudesuite af en lang række festklædte dansere, som eskorterer parret ned tæt på stranden, hvor ceremonien typisk vil finde sted.

Her tager parret skoene af og bliver placeret ved siden af hinanden ved det såkaldte bryllupsbord.

Så kommer ni munke ind, som bruden og brudgommen hilser på med den traditionelle thai-hilsen ’wai’.

De ni orangeklædte munke sætter sig på en lille scene over for brudeparret ved siden af en stor Buddha-statue.

Brudeparret skal tænde nogle stearinlys sammen foran Buddha-statuen, mens de sidder på knæ, og munkene vil velsigne dem med helligt vand. Bagefter bliver også parrets gæster og andre tilstedeværende velsignet af munkene.

Så kommer det smukke øjeblik, hvor brudeparret udveksler ringe. Og parret må gerne kysse hinanden, selv om det ikke er så velset i Thailand, at par offentligt viser deres kærlighed på den måde.

Ofre til munkene
Brudeparrets opgaver er ikke slut med det. Nu skal munkene have gaver, som tak for ceremonien – penge og blomster er det mest normale at ’ofre’.

Da kvinder ikke må røre munkene, bliver gaverne lagt på en bakke. Desuden sørger man også for, at der er mad til munkene, ligesom der er til én selv, danserne, hotelpersonalet og ens gæster.

Efter frokosten forlader munkene bryllupsfesten, som typisk fortsætter med udskæring af bryllupskage og masser af dejlig, boblende champagne. Man kan også plante et kærlighedstræ på hotellets område, som det så er meningen, man skal komme tilbage til og besøge.

Prut om prisen
Et buddhistisk bryllup er ikke gratis. Hos Evason Phuket Resort tilbyder man den store pakke med blomster, bryllupskage, de ni munke osv. for 14.000 kroner.

Så følger der også 36 billeder med, taget af en professionel fotograf. Men man kan med held prutte om prisen og f.eks. udelade en port lavet af blomster og dermed komme længere ned i pris.

Dermed kan man blive viet for godt 6.000 kroner.

Der er ingen tvivl om, det er en smuk måde at blive gift på – på sådan buddhistisk manér.

Det gælder dog ikke som et lovformeligt bryllup i Danmark, men er en sød måde at fejre det bryllup, man måske lige har overstået i det kolde nord.

Bo som en konge

I Thailand er alting bare smukkere og dejligere. Det har vi danskere fundet ud af for længst, og derfor tager mange dertil hvert eneste år. Også nygifte har fundet ud af, at det er et vidunderligt sted at holde sin velfortjente honeymoon.

Da undertegnede og min tilkommende skulle planlægge bryllupsrejsen, var det derfor ikke svært at beslutte os for Thailand.

Med ønsket om at bo et romantisk, luksuøst sted, faldt valget hurtigt på Evason Phuket Resort, som Kuoni-rejser udbyder. Ikke mindst fordi resortet også har en Six Senses Spa.

Faldt i søvn
I spaen kastede vi os bl.a. ud i en tre timer lang forkælelse, hvor vi lå på hver sin briks i samme rum med udsigt over den smukke bugt. Her gik to thailandske kvinder så i gang med nærmest synkront at massere hele kroppen, ordne ansigt, hænder og fødder.

Det var så afslappende og dejligt, at vi begge var på nippet til at falde i søvn. Faktisk mener jeg, der kom en let snorken fra briksen ved siden af, men jeg kan jo have taget fejl.

Selv om selve hotellet er stort og har over 500 værelser og villaer, virker det ikke uoverskueligt eller voluminøst. En lille bus fragter én rundt, så man bliver ikke træt i benene.

På området er der flere forskellige pool-områder, men ’The Infinity Pool’ er i særklasse. Den hænger ligesom på klippeskråningen, og det ser ud som om, vandet i poolen løber over og ud i havet.

Poolen og havet går på den måde ud i ét, og der er forskellige niveauer, som gør det muligt at ligge i vandoverfladen og f.eks. læse en god bog.

The Infinity Pool er forbudt for børn, hvilket er et klogt sikkerhedsmæssigt træk, og det gør den så også til et roligt område. Har man børn med, er The Family Pool et rigtig godt alternativ med vandrutchebane og aktiviteter for de små.

Privat ø
Hvis du endnu ikke er overbevist om, at dette hotel er et sted for konger og dronninger, så hør her: Evason ejer deres egen private bounty-ø, som hotellets gæster naturligvis har fri adgang til. Flere gange om dagen sejler en af de charmerende små long-tail-boats ud til Bon Island.

Her kan man nyde livet på de mange gratis solvogne eller benytte sig af de gratis vandaktiviteter, som er stillet til rådighed.

Når man nu er på Phuket-halvøen, så er mulighederne mange for at tage til andre byer for at gå i byen, shoppe eller spise.

En ren drømmerejse og perfekt som destination for et nygift, forelsket par.

1 af 3 Afslapning, massage og udsigt over Det Indiske Ocean. Livet som nygift er fantastisk.
2 af 3 Skønne Evason Phuket Resort har den smukkeste infinity pool, som her kan skimtes til højre i billedet.
3 af 3 Området omkring Phi Phi-øerne er så eventyrligt, at det af gode grunde har lagt kulisse til filmen 'The Beach'.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen