Stop de skrigende børn på fly

Børn på fly er en pestilens for både forældre og medpassager. Hvad kan man gøre ved det?

Grædende børn er ikke et hit på fly. (Foto: Thomas Sjørup)
Grædende børn er ikke et hit på fly. (Foto: Thomas Sjørup)

Det er lidt ligesom med hunde. Én begynder at gø et sted og så følger alle dem, der hører det, trop.

I det tilfælde som jeg her taler om, er det blot skrigende unger det handler om. Børn, der er proppet ind i et charterfly og som reagerer kraftigt på indespærringen. Forældrene står magtesløse, når de onde blikke fra hele flyet retter sig mod deres hysteriske baby.

Ro tak!
Jeg var for nylig selv med på en charterflyvning fra Thailand og kunne ikke lade være med at undre mig over, hvorfor en tur på 11 timer skal være et sandt helvede for os, der ikke har børn.

For ét er, at man nok skal være dværg eller kineser for at sidde behageligt. Noget andet er, at børn genererer en hulens masse larm, som ikke engang den højeste volume på ipod'en kan overdøve.

Prøver os frem
Hos Spies er man opmærksom på problemet. De har allerede indført hoteller, som er børnefri og måske er der en udvidelse på vej, når det kommer til fly.

- Det er vigtigt, at alle får en så behagelig tur som muligt på de oversøiske flyvninger. Hos Spies har vi talt om, at man måske kunne samle børnefamilierne i en sektion for sig. Problemet er, at børnene så vil rende endnu mere rundt mellem sæderne, hvilket ikke gør arbejdet nemt for stewardesserne.

- Men vi prøver forskellige scenarier, siger informationschef hos Spies Torben Andersen.

Forældrenes rolle
Det handler selvfølgelig også meget om, hvordan forældrene selv tackler situationen. Har du som forælder nogle gode råd til, hvordan man får børnene til at overleve den lange flyvetur bedst muligt?

Skriv til mig her - også hvis du har haft en forfærdelig flyoplevelse med børn.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere