TV: Mød rensdyret der tror han er en hund

Det tamme rensdyr Aatu vil hellere være inde i stuen end ude i skoven. Se video

Se Aatu tumle rundt i videoen herover artiklen
________________________________________

Nogen rensdyr gør klar til en helt særlig kanetur i december, mens andre rensdyr hellere vil hygge sig inden døre med mad og tv.

Se også: TV: Vild forlystelsespark i saltmine

Mød Aatu, der mere eller mindre er flyttet ind hos familien Tuukkanen i Lapland i det nordlige Finland, hvor han opfatter sig selv som en del af huset. Han vil i hvert fald gerne spise med.

Se også: Godt grebet: Lufthavnshelt redder baby fra hårdt fald

- Han har ingen bordmanerer, siger Pia Tuukkanen fra Lapland, Finland.

Aatu blev fundet som en forældreløs rensdyrkalv, og familien Tuukkanen tog ham ind i deres hjem, hvor de gav ham flaske og opfostrede det usædvanlige husdyr.

Denne frække fyr opfordrede en pilot til nævekamp under en rejse fra Malta til Manchester. Efter landing smed han alt tøjet, pissede op af en væg i terminalen, før han blev ført væk af lufthavnspolitiet. En anden mand har tisset på en sovende 11-årig pige i flyet. (Foto: Manchester Evening News) Udland - 16. dec. 2013 - kl. 09:50 Flypassagerer fra helvede

- Normalt gider rensdyr ikke være i selskab med mennesker. De vil ikke røres. Og de vil ikke være sammen med folk. Men ham her, han tror, han er en hund, forklarer Pia Tuukkanen.

Nu er Aatu seks år gammel, og han får kun lov til at komme på besøg, men til dagligt bor han på en farm sammen med andre af hans egen slags.

Se også: Her er Englands mest eftertragtede turistmål

Her fungerer han som et tamt rensdyr, der trækker turister rundt på slæde, indtil han igen får lov til at komme på hjemmebesøg hos familien Tuukkanen.

0 kommentarer
Vis kommentarer