TV: Sådan kan man også krydse grænsen...

Se marokkansk flygtnings vanvittige forsøg på at komme ind i Spanien

Den 20-årige marokkaner Omar Iziel vil meget gerne til Spanien.

Det beviste han, da han for nyligt blev opdaget i et udspekuleret, men ekstremt farligt forsøg på at krydse den spanske grænse på ulovlig vis.

Omar Iziel var hoppet i en våddragt, og havde gemt sig i hulrummet bag færgens to propeller, inden færgens afgang fra Tanger, Marokko.

Færgen havde kurs mod den sydspanske havneby Tarifa, 36 kilometer fra Tanger.

Færgeoverfarten tager to timer, i hvilken tid Omar Iziel klamrede sig til færgens bagende, i kamp mod bølgerne.

Da færgen ankom til Spanien, og den farligste del af turen for Omar Iziels vedkommende var overstået, blev han dog opdaget af det spanske grænsepoliti. Færgen bakkede nemlig ind til kajen, hvilket gav frit udsyn til marokkanerens gemmested.

Dermed kunne grænsepolitiet blot vente på at færgens motorer skulle slukke, så de kunne anholde den illegale flygtning.

Farligt, men udbredt metode
Spansk politi oplyser, at Omar Iziel ikke har et gyldigt visum til Spanien. Han er derfor blevet anholdt og fængslet, mens han venter på at blive sendt tilbage til Marokko.

- Det var utrolig farligt, og hvis han var faldet, havde det været den sikre død. Alligevel er det en mere og mere anvendt metode i forsøget på at komme ind i landet, faktisk er det den 31. person vi har fanget på den her måde i år, udtaler Martial Portillo Alfaro, talsmand for det spanske politi.

Se også: TV: Smuglerforsøg gik galt - gemte sig på færgepropel

Spansk politi har offentliggjort videoen i håbet om, at det kan afholde andre potentielle grænsehoppere fra at prøve det farlige stunt. Politiet kender nemlig godt til fidusen, og samtlige færger bliver tjekket så snart de lægger til kaj.

- Ulempen ved at rejse på denne måde, bortset fra at det er dødsensfarligt, er, at man ikke kan hoppe i vandet og svømme væk, før færgen slukker motoren. Ellers risikerer man at blive suget ind i propellen. Det gør det relativt nemt at fange dem, når færgen lægger til kaj, tilføjer Martial Portillo Alfaro.

0 kommentarer
Vis kommentarer