Her får du de bedste søer til bilferiens badepause

Bliv kølet ned i Tysklands smukkeste søer

Foto: mihaly/flickr
Foto: mihaly/flickr

Køreturen til feriedestinationen behøver ikke kun være transporttid, den kan sagtens være fyldt med hyggelige feriestunder. På en varm køretur med urolige unger på bagsædet er det f.eks. oplagt at tage et badestop, som der er rigelig mulighed for, hvis jeres rute går gennem Tyskland. Vi har valgt fem stop ud.

 

Jyderenes tidlige stop: Plön søen

Foto: Christian Allinger/flickr
Foto: Christian Allinger/flickr
 

Går turen fra Jylland og ned, og melder trangen til badestop sig tidlig på turen, er Plön søen i Schleswig-Holstein den oplagte pausedestination. Søen Plön ligger i Naturpark Holsteinische Schweiz og er en af parkens mere end ti badevenlige søer. Der er både badebro, badeø, mulighed for windsurfing og grillsted.

 

Sjællændernes tidlige stop: Müritz

Foto: Thomas Kohler/flickr
Foto: Thomas Kohler/flickr
 

Kommer I fra Rødby-Puttgarden færgen og får brug for en tidlig pause, så er Müritz i Mecklenburg en perfekt mulighed. Müritz er den største af distriktets mere end 1.000 søer og udover uspolerede strande og naturrige omgivelser, kan I her også få svømmeundervisning eller give jer i kast med alverdens former for sejlads – f.eks. en fællestur i kano eller kajak.

 

På vej mod Frankrig: Gelterswoog

Foto: Chris/flickr
Foto: Chris/flickr
 

I området omkring Pfalz i Rhinlandet kan I på vej mod Frankrig tage en afstikker til Gelterswoog naturreservatet i Kaiserslautern. Gelterswoog ligger omgivet af Pfalz-skoven, har en badevenlig lavvandet kyst og masser af sandstrand, der indbyder til timers dasen ved vandkanten.

 

På vej mod Schweitz: Schluchsee

Foto: mihaly/flickr
Foto: mihaly/flickr
 

Om sommeren trækker det nærliggende vandland Aqua Fun Seebrugg og Schluchsee-søens mange muligheder for aktiviteter masser af turister til området omkring denne store sø i Schwarzwald. På søen har I blandt andet mulighed for at sejle, surfe, fiske eller tage på sø-cruise og nyde den storslåede natur. Vil I væk fra vandet, er der i området også mulighed for at tage en tur på mountainbike eller cykel, hvor I boltre jer på 300 kilometer afmærkede stier.

 

På vej mod Italien: Walchensee

Foto: Christian Allinger/flickr
Foto: Christian Allinger/flickr
 

Tysklands største alpine sø, Walchensee, ligger i Bayern og er et perfekt stop på køreturen mod Italien. Her bliver I omgivet af storslåede bjerglandskaber og masser af vild natur. I har udover badefornøjelserne også mulighed for at leje robåde, vandcykler, sejlbåde og kanoer.

0 kommentarer
Vis kommentarer