Den billige flybillet til efterårferien skal bookes NU

49 dage før afrejse er tidspunktet, hvor du kan fange den billigste flybillet

Alle kan bruge en billig ferie (foto: Colourbox)
Alle kan bruge en billig ferie (foto: Colourbox)

Langt de fleste danskere har på nuværende tidspunkt holdt deres sommerferie og accepteret, at dagene igen byder på arbejde og mere regnvåde hverdage.

Men mange er også allerede i gang med at finde den næste ferie. En undersøgelse foretaget for Momondo af ResearchNow blandt 12.459 respondenter fra 12 lande med 1.000 danske besvarelser peger nemlig på, at syv af ti danskere søger efter attraktive flypriser, allerede inden de ved, hvornår de har ferie igen.

Se også: Her flyver du længst for pengene

Derudover viser undersøgelsen også, at lidt mere end hver tredje dansker booker deres næste rejse to til tre måneder før ferien.

Dermed er danskerne den grupper, der er hurtigst ude, når flybilletterne skal på plads. 

Anderledes ved pakkerejser
Hos pakkerejse-selskaberne er sagen lidt en anden. Her er feriebookerne, ifølge Carlos Cebrian, produktchef hos Spies, oftest endnu tidligere ude, og booker de store ferier fire til fem måneder før.
– Vinterferien, efterårsferien og jule/nytårsferien er de ferier, der bookes tidligst – ca. fem måneder før, siger han.

Momondo har samtidig undersøgt, hvornår flybilletter statistisk set er billigst. Det er de i gennemsnit 49 dage før afrejse, hvilket betyder, at du skal kridte skoene, hvis du vil score den billige efterårsbillet i år.  Igen her er sagen lidt en anden, hvis du leder efter en pakkerejse.
– Det billigste er helt sikkert at vente helt til sidst, men så er destination- og værelsesudvalget heller ikke så stort. Dem som har et bestemt ønske eller en bestemt dato for, hvornår de vil rejse, gør klogest i at booke i god tid – mindst seks måneder inden, siger Carlos Cebrian.

Se også: Sådan bliver du snydt i udlandet

Flybilletter: Danskernes booke-vaner:

  • 35 procent af danskerne booker typisk ferien to til tre måneder før rejsen.
  • 4 procent er modige nok til at vente til en uge før afrejse
  • 17 procent booker fire til seks måneder, før de skal rejse.

Momondos tips til at fange den billige flybillet:

  • Momondos søgedata viser, at billetten typisk er billigst 49 dage før afrejse – herefter stiger prisen.
  • Tirsdag er i de fleste tilfælde den billigste afrejsedag – man kan være heldig at spare op til 37 procent sammenlignet med, hvis man tager afsted i weekenden.
  • På grund af overkapacitet i markedet er billetter til New York billigere end normalt i øjeblikket. I efterårsferien kan de købes for ned til 2.700 kr. t/r.
0 kommentarer
Vis kommentarer