Her får du mest og mindst for pengene i USA

Se hvor rejsen skal gå hen, hvis du vil have mest for 100$

Oversigt over de dyreste og billigeste stater (Foto: Tax Foundation)
Oversigt over de dyreste og billigeste stater (Foto: Tax Foundation)

USA er ikke verdens billigste land at rejse i – faktisk langt fra. Men er det en USA-tur, du drømmer om, er der klart penge at spare ved at overveje, hvilke stater du bruger din tid i. Prisforskellene staterne imellem er nemlig overraskende store. Faktisk får du næsten 40 procent mere for pengene det billigste sted sammenlignet med det dyreste.

Se også: Den billige flybillet til efterårferien skal bookes NU  

Økonomisk kan det bedst betale sig at opholde sig i Mississippi. Her får du for 100 $ varer, der sammenlignet med landsgennemsnittet svarer til en værdi af 115,74 $. 

Hvilken nummerplade skal med hjem fra din ferie? (Foto: Kevin Hutchinson/Flickr)
Hvilken nummerplade skal med hjem fra din ferie? (Foto: Kevin Hutchinson/Flickr)

Det dyreste sted at opholde sig er også der, hvor den amerikanske hovedstad ligger, nemlig i Washington D.C. Området er i virkeligheden ikke en stat, men et føderalt distrikt – undersøgelsen, som er foretaget af Taxfoundation, betragter den dog på lige fod med de 50 stater. 

Årsagerne til de store forskelle i dollarens værdi skal ifølge undersøgelsen findes i primært tre ting. Staternes popularitet (bl.a. arbejdsmuligheder), antallet af større byer i staten – hvis der er mange større byer stiger huspriserne automatisk, fordi mange kæmper om knapt land – og statens tilgængelighed.

Se også: Flyv fra Jylland og spar penge  

Undersøgelsen fremhæver blandt andet, at årsagen til, at Mississippi er billigst at leve i, er, at Mississippifloden gør det nemt at transportere varer til staten. Mere isolerede stater, som f.eks. Hawaii (med en værdi på 85,32$) og Alaska (93,37$), er tvunget til at betale mere for at få varer transporteret til dem, og derfor bliver det også tilsvarende dyrere for forbrugerne – eller rejsende – at handle og leve.

De dyreste stater:

  1. Washington DC (84,60$ for værdien af 100$)
  2. Hawaii (85,32)
  3. New York (86,66)
  4. New Jersey (87,64)
  5. Californien (88,57)

De billigste stater:

  1. Mississippi (115,74)
  2. Arkansas (114,16)
  3. Alabama (113,51)
  4. Missouri (113,51)
  5. South Dakota (113,38)

Største forskel:
Washington D.C. vs. Mississippi: 31,14 $, svarende til ca. 175 kr.

0 kommentarer
Vis kommentarer