Sex-turisme er ikke kun for mænd

Op mod 600.000 vestlige kvinder bidrager hvert år til industrien

Det er ikke kun mænd, der betaler for kvinder. Det gælder også omvendt (Foto: Colourbox)
Det er ikke kun mænd, der betaler for kvinder. Det gælder også omvendt (Foto: Colourbox)

Når du tænker på sex-turisme, tænker du højst sandsynlig på midaldrende mænd, der rejser ud for at finde sig kvindeligt selskab, som de ikke finder derhjemme. Men det er langt fra kun den gruppe, der rejser efter sex. Det fremgår af et indslag på Huffpost Live.

Gruppen af vestlige kvinder, der rejser til fattigere lande efter sex, vokser i disse år, og er blevet til en industri, der årligt omsætter for mange 100.000 $. I den sammenhæng skal man huske på, at der findes mange forskellige typer sex-arbejde og betaling for samme. Bl.a. er der store forskelle i, hvor udtalt aftalen mellem de to parter er, og betalingen kan være alt fra kontanter over hotelophold til sneakers og smykker eller at tage regningen i baren.

Se også: Er du hotellets problembarn?  

Netop pga. afvigelser inden for aftaler og betaling, påpeger skribent Jody Hanson i Huffpost indslaget, at hun mener, at mange kvinder uden at vide det kan ende med at bidrage til industrien. Hun har selv prøvet det:

– Jeg endte med at tage regningen i baren og betale for alle mulige andre ting. Og jeg fik en fin lille flirt, men sexen var ikke noget særligt, siger hun til Huffpost Live.

Med penge på lommen er du lækker
Jamaica er et af de steder, hvor sex-turismen ifølge de forskere Huffpost Live har talt med, lever i bedste velgående. Hvert år rejser op mod 80.000 kvinder til øen for at få sig lidt ekstra fra det andet køn. At industrien blomstrer hænger ifølge dokumentarinstruktør J. Michael Seyfert, som også deltager i indslaget, sammen med fattigdom i de lande, hvor det foregår. 

Se også: Sådan bliver du snydt i udlandet  

– Du kan komme til et land med penge på lommen, og folk kommer op og inviterer dig ud, selvom du er fed og grim. Det er en nem måde at føle sig værdsat og smuk på, siger han i indslaget.

Han understreger samtidig, at det ikke ville foregå, hvis ikke der eksisterede en økonomisk presset situation.

Det er professor Thomas Steinfatt fra universitetet i Miami dog ikke helt enig med ham i. Han mener nemlig ikke, at fattigdom alene er afgørende, og han fremhæver i den sammenhæng, at der på Jamaica og mange andre steder også foregår high-end sex-køb, som den sælgende part er indgået i, fordi han eller hun kan tjene store penge – og ikke kun fordi han eller hun er økonomisk afhængig af jobbet.

Se indslaget her

0 kommentarer
Vis kommentarer