Svenskere gider ikke holde ferie med... Svenskere!

Vores naboer mod øst vil hellere på ferie med et andet nordisk folk

Svenskerne vil helst bruge tiden i skihytten med nordmænd (Foto: Colourbox)
Svenskerne vil helst bruge tiden i skihytten med nordmænd (Foto: Colourbox)

Det er desværre ikke danskere, som det svenske folk gerne vil bruge deres ferie med. De vil i stedet helst af sted med nordmændene.

Faktisk vil næsten en tredjedel en svenskerne gerne på ferie med en nordmand. Mens kun 13 procent af dem gider at holde ferie med en anden svensker. Det viser en undersøgelse foretaget  blandt 3069 nordmænd, svenskere og danskere for ferieboligportalen Sunnyrentals.

Se også: Hvor langt vil du gå for din hund?

Hvor svenskerne altså gerne vil have andre nordiske folkfærd – og særligt nordmænd – med på deres ferie, er danskerne lidt mere selvcentrerede. Undersøgelsen viser nemlig også, at 29 procent af danskerne kun er interesserede i at have andre danskere med på ferien.

– Mange danskere vælger at booke en privat feriebolig, når de tager på sommerferie. På den måde er vi sikre på ikke at skulle socialisere med andre folkefærd, siger Jimmi Meilstrup fra SunnyRentals i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Men er man vild med selskab på ferien, så handler det jo om at kigge på en lejlighed med eksempelvis fælles pool eller gårdhave. Dem finder man blandt andet rigtig mange af i Spanien, Frankrig og Italien.

Finnere dømmes ude
Selv om danskerne ikke er specielt populære feriefæller blandt de andre nordiske folkefærd, så har finnerne det trods alt værre. De bliver af undersøgelsens deltagere holdt godt og grundigt uden for det ønskede feriefællesskab. Kun en procent af danskerne, to procent af nordmændene og fire procent af svenskerne vil nemlig allerhelst holde ferie med en finne.

Måske er det bare fordi, det er så svært at forstå, hvad de siger.

Se også: Sex-turisme er ikke kun for mænd

0 kommentarer
Vis kommentarer