Annonce:
Annonce:

5 smukke steder du aldrig har hørt om

Vil du opleve noget andet end alle de andre, er disse destinationer noget for dig

(Foto: Robert Young/Flickr)
(Foto: Robert Young/Flickr)
Annonce:
Følg Ferie

Verden er fuld af skønhed og vilde oplevelser, men det kan blive kedeligt at høre de samme historier fra Inca Trail, Taj Mahal og Angkor Wat igen og igen. Budgettravel har samlet en liste, der kan give dig de nye og spændende historier med hjem.

Saloum deltaet i Senegal

(Foto: Jean-Marc Liotier/Flickr)
(Foto: Jean-Marc Liotier/Flickr)
 

Parc National du Delta du Saloum, som deltaet hedder, er en nationalpark og verdensarvområde. Det ligger ved Senegals Atlanterhavskyst syd for Dakar og nord for Gambia.

De bedste franske ski-destinationer

Deltaet er formet af armene af tre floder, og en tur hertil byder på både fortællinger om naturen og menneskene i området. Desuden er deltaet vinterhabitat for mange fuglearter – bl.a. kongeternen, dværgflamingoer og rosenflamingoer.

Ogasawara øerne i Japan

(Foto: Ken Lund/Flickr)
(Foto: Ken Lund/Flickr)
 

Annonce:

Ogasawara er den generelle betegnelse for en samling af 30 japanske øer, der ligger spredt i stillehavet syd for Japan. Øerne er inddelt i tre grupper, og alle tre er en del af Ogasawara National Park.

Fordi øerne ligger langt fra det faste kontinent, er floraen og faunaen aldrig blevet påvirket, og et ophold på øerne byder derfor på meget unikke naturoplevelser.

Ningaloo kysten i Australien

(Foto: Robert Young/Flickr)
(Foto: Robert Young/Flickr)
 

Trods de mange rejsende, der hvert år pakker rygsække og kufferter for at udforske de australske kyster, er Ningaloo kysten aldrig blevet specielt kendt. Området, der ligger 1.200 km nord for Perth på den australske vestkyst, er ellers på verdensarvlisten og byder blandt andet på et af verdens største koralrev, som ligger tæt på kysten.

Vi elsker Skotland - se hvorfor

Den Persiske Have i Iran

(Foto: dynamosquito/Flickr)
(Foto: dynamosquito/Flickr)
 

Annonce:

Denne smukke have, som faktisk udgøres af ni mindre haver, har også fundet vej til verdensarvlisten. De ni eksemplificerer den persiske mangfoldighed i design, er tilpasset klimaet og holder fast i forskellige persiske havetraditioner. Haverne er alle delt i fire dele, hvor vand spiller en vigtig, men varierende rolle i alle dele. Her er fine bygninger, små pavilloner og bassiner, som kan nydes, mens man vandrer rundt midt i alle havernes farver.

Wadi Rum i Jordan

(Foto: Lawrence Murray/Flickr)
(Foto: Lawrence Murray/Flickr)
 

Vil du have ægte Lawrence of Arabia-stemning, er en tur til Wadi Rum anbefalesværdigt. Området var nemlig kampplads, da virkelighedens Lawrence kæmpede under første verdenskrig.

Wadi Rum ligger i det sydlige Jordan og er imponerende i kraft af naturen. Ud over de foto-perfekte ørkenlandskaber, der er markeret med huler, smalle kløfter og massive klipper, er der også tegn på 12.000 års menneskelig beboelse i området og dermed mulighed for også at få lidt i den kulturelle oplevelseskurv.

Læs om flere smukke og ukendte steder her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: