Annonce:
Annonce:

Spar 29 procent ved at købe rejsen på denne dag

Alle ved, at flybilletten ikke er billigst på afrejsedagen – her er dagen, hvor du scorer den største besparelse

Annonce:
Følg Ferie

Du sparer potentielt flest kroner ved at booke din billet 53 dage før, du planlægger at sætte dig i flysædet. Det viser en analyse af 7,5 milliarder flypriser, som rejsesøgemaskinen momondo har foretaget på deres 100 mest populære ruter.

Af de 100 ruter er de 49 danske. Og herunder er 35 såkaldte short haul, altså en kort distance, mens 14 er long haul, altså en lang distance.

Flypassager amok: Tyrede tændte cigaretter

Netop hvilken distance man skal rejse, har særlig betydning for hvor meget du kan spare. Momondos undersøgelse viser i den forbindelse, at man i gennemsnit, når man booker i god tid, kan spare 41 pct. på de korte distancer og 22 pct. på de lange distancer. 

Annonce:

– Besparelsen i procent er altså størst på de korte ruter, men da prisen på en langdistance-billet nemt overstiger 5.000 kroner, bliver den lavere procentvise besparelse på disse ruter hurtigt også høj i kroner og ører, siger Lasse Skole Hansen, der er momondos danske talsperson.

Her får du kultur til kup-priser

Er du ikke ude hele 53 dage før afrejse, er der dog stadig nogle gyldne regler, som du ifølge undersøgelsen kan tage til dig, for at fange den bedste pris. Undersøgelsen viser nemlig også, at det er billigst at flyve om tirsdagen og om aftenen mellem kl. 18 og midnat.

– Rejsende gør klogt i at huske de her gyldne regler, hvis de vil have de billigste billetter. Generelt kan det betale sig at booke billetterne to måneder i forvejen. Det er faktisk en konsekvent tendens, ligesom nætter og tirsdage er billigste afrejsetidspunkter, siger Lasse Skole Hansen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: