Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Av for en afbudsrejse: Det dårlige danske vejr får priserne i top

De mange regnvejrsdage herhjemme får rejsebureauerne til at sætte priserne op på de ellers normalt så billige afbudsrejser

Afbudsrejserne stiger hastigt i pris på grund af det dårlige danske sommervejr. Foto: Charlotte de la Fuente/Polfoto
Afbudsrejserne stiger hastigt i pris på grund af det dårlige danske sommervejr. Foto: Charlotte de la Fuente/Polfoto

Der har ikke været mange dage henover sommeren herhjemme, hvor solen har skinnet.

Med en temperatur på omkring 17-20 grader og flest dage med regn og blæst, har mange danskerne nok kigget sukkende ud af vinduet og ønsket, at de kunne rejse billigt afsted til sydens sol i stedet for at være fanget herhjemme i det ustadige vejr.

Hvis du er en af dem, som ikke har planlagt ferie, og nu i stedet tænker, at du vil flygte fra det dårlige vejr med en impulsiv og billig afbudsrejse, kan du dog godt forsætte sukkeriet lidt endnu.

Det dårlige danske vejr har nemlig fået rejsebureauerne til at sætte priserne op på de ellers billige afbudsrejser.

Det viser et pristjek, som sammenligningstjenesten travelmarket.dk har lavet til Ekstra Bladet.

- Så længe det ustadige vejr fortsætter, vil vi ikke se spotpriser på afbudsrejser, siger direktør Ole Stouby fra travelmarket.dk og fortsætter:

- Når DMI nu fortæller, at vejret vil fortsætte i samme stil som nu de næste to uger, så spår jeg, at priserne på de billigste afbudsrejser vil ligge på mellem 3.000-4.000 og opefter.

Ferie - 11. jul. 2017 - kl. 21:50 Borgmester på party-ø har fået nok

Lækre hoteller
Hvis de høje priser ikke afskrækker dig fra at tage på afbudsrejse, er der i det mindste lidt godt nyt med hensyn til indlogeringen. Ifølge Travel Market, er der nemlig stadig plads på de gode hoteller med fire og fem stjerner:

Rejser du fra København kan du for eksempel opgradere fra uspecificeret hotel til et 5-stjernet hotel for kun kr. 500. Fra Billund kan du opgradere fra uspecificeret hotel til 4-stjernet hotel for kr. 700.

- I betragtning af højsæson og dårligt dansk sommervejr, synes jeg faktisk, at rejserne kan fås i et fornuftigt prisniveau, og den positive nyhed er, at man kan rejse lige derhen, hvor man har lyst til, udtaler Ole Stouby og henviser til, at der stadig er rigtig mange charterrejser til salg på trods af det dårlige danske vejr:

- Charterselskaberne får en rigtig god juli måned, og de kan takke vejrguderne for det typiske danske sommervejr med skiftevis skyer, byger og sol. De kan nemlig sætte priserne i et højt niveau, da efterspørgslen er stor. Men det tyder på, at der er mange udbudte pladser i år, eller at mange har ventet med at bestille til sidste øjeblik, for udbuddet af rejser er fortsat stort.

Se også: Danskerne rejser uden forsikring: Det kan koste dem dyrt

Det koster rejsen
De dyre afbudsrejser gør, at danskerne skal indstille sig på at betale 'normale priser' for ferien.

Jyder kan med fordel tjekke afrejse fra andre lufthavne end Billund. Fra Aalborg Lufthavn, hvor der er gratis parkering, kan man blandt andet finde rejser til Tyrkiet fra kr. 3.718 og Grækenland for kr. 4.299.

Fra Midtjylland Lufthavn kan man få en uges ferie i Grækenland til kr. 3.998, fra Odense koster en uge til Bulgarien kr. 4.449 og fra Århus er der ledige pladser til både Grækenland og Cypern .

Travel Market har samlet en række forskellige priser for rejser sydpå med fly og hotel i 8 dage med afrejse indenfor de næste par uger, som du kan se herunder:

 

Ferie - 10. jul. 2017 - kl. 14:18 Marks lufthavns-frieri er gået viralt: 'Det havde jeg sgu ikke lige forestillet mig'

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen