Annonce:
Annonce:

Av for pokker! Gigantisk bøde til to Airbnb-udlejere

Et amerikansk par har fået en chokerende stor bøde for at udleje en række lejligheder gennem udlejningstjenesten Airbnb

Et amerikansk par skal finde den helt store pengepung frem for at betale den gigantiske bøde, de har fået for at benytte deres lejliigheder som ferieboliger. På billedet ses Airbnb-medstifter Brian Chesky. Arkivfoto: Eric Risberg/AP
Et amerikansk par skal finde den helt store pengepung frem for at betale den gigantiske bøde, de har fået for at benytte deres lejliigheder som ferieboliger. På billedet ses Airbnb-medstifter Brian Chesky. Arkivfoto: Eric Risberg/AP
Annonce:
Følg Ferie

Et amerikansk par ved navn Darren og Valerie Lee har tjent kassen på at udleje 14 af deres i alt 17 lejligheder i San Francisco i ferieparadiset Californien gennem Airbnb.

Problemet er bare, at de ikke har overholdt byens strenge udlejningsregler, og derfor faldt hammeren chokerende hårdt, da deres smarte fidus blev opdaget af myndighederne.

Således kunne advokat Dennis Herrera, som repræsenterede San Francisco i sagen, mandag fortælle, at byen og parret var blevet enige om et forlig, der betyder, at Darren og Valerie skal tilbagebetale intet mindre end 2,25 millioner dollars til byen, hvilket svarer til hele 14,6 millioner danske kroner.

Det skriver AP.

Derudover må parret heller ikke udleje nogen af de 17 lejligheder, som de ejer eller bestyrer i San Francisco, i de kommende syv år.

Skummel Airbnb-vært overvågede par med skjult kamera

Annonce:

Fik også bøde i 2014
Darren og Valerie Lee blev sagsøgt af byen for første gang tilbage i 2014, fordi de havde smidt alle deres lejere - deriblandt en invalid - på gaden i en enkelt af deres bygninger. I den forbindelse indgik parret og byen et forlig, der betød, at parret skulle betale 276.000 dollars (1,8 millioner kroner) i bøde samt stoppe med at benytte deres ejendomme som ferieboliger.

Det valgte parret dog altså at ignorere og benyttede - ifølge Dennis Herrera - 'luskede' metoder for ikke at blive opdaget ved blandt andet at forfalske lejemål og lade som om, at de lejede lejlighederne ud til familier og venner.

San Francisco har længe haft store problemer med de høje leveomkostninger i byen, som har sendt et alarmerende højt antal indbyggere på gaden, da de ikke har råd til at betale de ekstremt høje huslejepriser.

Derfor har byen kæmpet for at holde udlejninger af lejligheder nede ved blandt andet at indføre strikse regler, der betyder, at San Francisco-borgere skal bo i deres bolig i minimum 275 dage om året, og at de ikke må udleje den i mere end højst 90 dage i perioden.

Snedig studerende udlejede sit kollegieværelse gennem Airbnb

Annonce:

Hård straf i Paris
San Francisco er ikke den eneste by, der kæmper en hård kamp mod indbyggere, der udnytter populære udlejningstjenester til at få ekstra penge på bankkontoen.

Således har Ekstra Bladet tidligere beskrevet, hvordan den franske hovedstad, Paris, efterlyser strammere regler, da de lokale flytter ud af byen, som - ifølge viceborgmester Ian Brossat - har forvandlet sig til et 'åbent museum' for turister:

- Airbnb truer sjælen og identiteten i en lang række kvarterer. Vi kan ikke forblive inaktive i denne situation. Alle storbyer i verden står over for dette problem. Hvis vi ikke regulerer Airbnb, vil vi ikke længere have beboere i vores bymidte, har viceborgmesteren tidligere udtalt.

Millionbyen er da også begyndt at slå hårdt ned på Airbnb-udlejere, som ikke overholder udlejningsreglerne.

Annonce:

Således blev en unavngiven kvinde, der bor i en lejelejlighed i den franske hovedstad, i oktober måned dømt til at tilbagebetale hele sin indtjening fra udlejningstjenesten gennem de seneste syv år til sin lejer, hvilket løber op på - hvad der svarer til - 353.000 danske kroner.

Kvinden fik bøden, fordi hun ikke havde overholdt reglerne om, at man i Paris skal registrere sig hos myndighederne samt få en skriftlig tilladelse af ejendommens ejer, hvis man vil udleje sin lejlighed.

Du kan læse mere om sagen herunder:

Kvinde skal tilbagebetale enorm Airbnb-indtjening

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: