Baby-mirakel på populær ferie-ø: Første fødsel i 12 år

Før første gang i mere end et årti har en kvinde født på den brasilianske ø Fernando de Noronha

Fernando de Noronho er kendt for sine idylliske sandstrande. Foto: Leandro Goncalves/Flickr
Fernando de Noronho er kendt for sine idylliske sandstrande. Foto: Leandro Goncalves/Flickr

En 22-årig kvinde, der ikke vidste, at hun var gravid, har endt en 12 år lang 'baby-forbandelse' på den afsidesliggende brasilianske ø Fernando de Noronho.

Det skriver BBC.

Ø-gruppen, der består af 21 små øer, som er med på UNESCO's verdensarvsliste, har kun omtrent 3000 indbyggere og ingen fødegang, så hvis man er gravid, bliver man sendt til fastlandet.

Sidste gang en fødsel fandt sted på den brasilianske ø, der ligger placeret godt 360 kilometer nordøst for Kap Sao Roque i Atlanterhavet, var i 2006, og det er angiveligt en 22-årig kvinde, der ikke vidste, at hun var gravid, der har brudt 'forbandelsen'.

- Fredag aften havde jeg smerter, og da jeg gik på toilettet, kunne jeg mærke noget glide ned mellem mine ben, fortæller hun til mediet 'O Glabo' og fortsætter:

- Så kom barnets far ud og samlede det (barnet, red.) op. Det var en baby, en pige. Jeg var total chokeret.

Flere eksotiske ferieparadiser siger stop. Foto: Piwiwarczyk/Atlas Photo Ferie Ferieparadiser under pres: Her er fem overrendte turistdestinationer

Kvindens andet barn
Kvinden, der gerne vil forblive anonym, fortæller yderligere, at hun i forvejen har et andet barn, som blev født på fastlandet.

Myndighederne på Fernando de Noronha bekæfter ifølge BBC fødslen i en skriftlig udtalelse:

- Moren, som ikke vil identificeres, gik i fødsel i sit hjem. Familien var ikke klar over, at hun var gravid, skriver de.

Fernando de Noronho er en yderst populær destination for turister, der rejser til ø-gruppen for at stifte bekendtskab med de idylliske sandstrande, som er kendt for at være blandt de bedste i verden.

Derudover er der rig mulighed for at spotte dyr som delfiner, hvaler, søskildpadder og til tider sjældne fugle i ferie-paradiset.

Tidlig morgen på den hawaiianske ø Maui. Øen snupper ikke overraskende førstepladsen på listen over verdens bedste øer, og man kan godt forstå hvorfor. (Foto: Joe Parks/Flickr) Ferie Top 10: Her er verdens lækreste paradisøer

6 kommentarer
Vis kommentarer