Backpackere troede, de tog kokain: Nu undskylder de

Fire af de ni backpackere, der blev indlagt efter at have taget et stof, de troede var kokain, har nu givet en offentlig undskyldning

De ni backpackere kan nu se frem til dyre lægeregninger, fordi de ved en fejl sniffede scopolami i stedet for kokain og derfor blev hastet på hospitalet i kritisk tilstand. Foto: Modelfoto/Kristian Linnemann
De ni backpackere kan nu se frem til dyre lægeregninger, fordi de ved en fejl sniffede scopolami i stedet for kokain og derfor blev hastet på hospitalet i kritisk tilstand. Foto: Modelfoto/Kristian Linnemann

De ni backpackere, der i byen Perth i Australien i sidste uge blev hastet til hospitalet efter at have indtaget et syntetisk stof, har for første gang udtalt sig offentligt, siden de blev udskrevet fra hospitalet.

Gruppen - bestående af fem franskmænd, to tyskere, en italiener og en marokkaner - troede, at de sniffede kokain, men stoffet viste sig i stedet at være scopolami, der blandt andet bruges i køresygepiller og er muskelafslappende, og som i store mængder kan være giftigt og give hallucinationer.

Backpackerne, der alle er i alderen 21-25 år, blev derfor indlagt natten til onsdag i sidste uge, hvor redningspersonale fandt flere af dem ved manglende bevidsthed. Efterfølgende blev den tyske kvinde lagt i koma og to af franskmændenes tilstand var torsdag kritisk.

Heldigvis er alle ni backpackere nu i bedring og udskrevet fra hospitalet, og det har fået fire af dem til at udtale sig til 7 News Perth om episoden, som de kalder en ’dum fejl’.

- Det er måske den dummeste fejl, vi nogensinde har lavet, siger de fire backpackere, som har valgt at være anonyme, da flere af dem endnu ikke har fortalt deres familier om hændelsen.

Mor advarer mod populær ferie-trend: Syv-årige Theo kan være arret for livet

Fuldstændig lammet
Gruppen fortæller også det australske medie, hvordan overdosen af det muskelafslappende stof gjorde, at deres kroppe ikke fungerede, fordi de blev fuldstændig lammet:

- Man kunne ikke bevæge benene, man kunne ikke bevæge noget som helst. Man kunne ikke tale, så man kunne ikke sige ’hjælp’, lyder det fra en af de kvindelige backpackere.

Lægen David McCutcheon på Royal Perth Hospital har tidligere udtalt, at backpackerne kunne være døde af deres overdoser, hvis ikke det var for to andre, der ikke havde taget stoffet, hvoraf den ene af dem ringede efter hjælp.

- Det var meget heldigt, at der var nogen på stedet, der kunne ringe efter en ambulance, ellers ville deres liv have været i fare.

Tre kvinder tilbageholdt efter plastikkirurgi: Lignede ikke pasbilledet

Enorme lægeregninger i sigte
Gruppen fortæller da også, at de er meget taknemmelige for at være i live:

- Hun reddede virkelig vores liv. Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg kan sige tak til denne pige, siger en af de overlevende til 7 News Perth.

Gruppen kan nu se frem til lægeregninger på flere tusinde dollars for fejltagelsen.

- Selvfølgelig skal vi betale for den fejl, vi har begået. Det giver ikke mening, at skatteyderne skal betale for vores fejl. Vi bliver nødt til selv at betale, og det skal vi også nok, lyder det fra gruppen, der derudover undskylder og gerne vil advare andre om at passe på:

- Bare lad være. Lad være med at tage stoffer.

Advarer mod farlig ferie-trend: Kan medføre hjerneskader og dødsfald