Badeand vækker forargelse ved Auschwitz

En gul badeand, som rejser verden rundt og deler sine oplevelser på Instagram, er havnet i en shitstorm efter et besøg ved Auschwitz

Historien om Auschwitz er trekvart århundrede gammel, men stadig lige skræmmende. Indslaget her er lavet i anledningen af 70-året for opdagelsen. Tilrettelæggelse/produktion: Simon Schultz van Engeland/Mikkel Cramon
Følg Ferie

Auschwitz Birkenau var en tysk nazistisk koncentrations- og udryddelseslejr i det besatte Polen og var den største af sin slags under det nazistiske regime . Flere end 1,1 millioner mennesker døde i lejren.

I dag er det et velbesøgt museum samt mindesmærke for de grusomheder, der fandt sted under nazismen.

Grotesk mange har lidt 'selfie-døden': Nu efterlyser forskere markant forbud

En, der gæstede Auschwitz-Birkenau-museet for nylig, er en lille, gul badeand, der rejser verden rundt og tager selfies foran ikoniske bygningsværker. Men besøget i koncentrationslejren er ikke faldet i god jord hos dens følgere eller museet. Folk er mildest talt forargede over, at museet ikke tages mere seriøst af personen. De mener, at den lille, glade and er respektløs over for ofrene.

To turister risikerer fængselsstraf i Thailand: Viste røv foran historisk tempel

Badeanden har en Instagram-konto, der hedder Atuk Apil. Personen bag kontoen er anonym, men reklamerer for spanske virksomheder og skriver både på spansk og engelsk.

På billederne kan man se, at den har været vidt omkring i verden. Der er billeder fra vidt forskellige steder - Petra, Colosseum, Den Røde Plads, Den Lille Havfrue, Christiania - og så Auschwitz-Birkenau.

Dumme turister i alvorligt fald: Forsøgte at bryde ind i Colosseum

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Sidenhen har personen bag badeands-kontoen undskyldt og fjernet billedet foran Auschwitz.

Det er dog ikke første gang, at museet gør opmærksom på upassende billeder og opførsel. I marts måned lagde de et opslag op på Twitter, hvor de udstillede nogle besøgende, der havde gået på togskinnerne, som transporterede fangerne ind i lejren. De bad folk om at tage hensyn og respektere, at over en million mennesker var døde i lejren.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

En bruger på Twitter, Irek Tuniewicz, svarer på tweetet, at det er de besøgendes smil, som går ham på.

- Det er smilet, som går mig på. Der er ingen ærbødighed over for stedet, og de mennesker, som har lidt. Ingen erindring om smerten, skriver Irek Tuniewicz.

Hed strandsex fanget på video: Thailandsk politi på jagt efter kåde turister

Artiklen fortsætter under opslaget ...

De fleste brugere er generelt enige om, at man skal være varsom, når man besøger mindesmærker over grusomheder i menneskehedens historie. Også World Trade Center Memorial og mindesmærket for Europas myrdede jøder i Berlin nævnes som steder, hvor man ikke skal tage glade ferieselfies.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind