Badeklar? Her er de dyreste strande

Den dyreste danske strand ligger på Bornholm

Foto: Polfoto/Rasmus Flindt
Foto: Polfoto/Rasmus Flindt
Følg Ferie

Hvis du har tænkt dig at spendere meget tid på stranden i løbet af sommeren, skal du måske tænke dig om en ekstra gang, inden du snører badeshorts'ene og drager afsted mod favorit-stranden.

I hvert fald hvis du gerne vil sikre dig, at du ikke spilder for mange penge i løbet af dagen.

TravelBird har nemlig netop offentliggjort deres årlige prisindeks over de dyreste strande i verden, og ud af de 310 undersøgte badesteder i 70 forskellige lande er hele 10 danske strande endt på top 50 over de dyreste strande.

I alt optræder 11 danske strande på listen.

TravelBird har undersøgt priserne på solcreme, vand, øl, is og frokost på de udvalgte strande, og i Danmark er den ultmative dyreste strand Dueodde Strand på Bornholm, som er mest kendt for sit meget hvide sand.

Her løber prisen på de nævnte varer samlet op på knap 360 kroner, hvilket giver stranden en 12. plads på listen over de dyreste strande i verden.

Se kortet over Danmarks dyreste strande herunder. Klik på den enkelte strand for at se dens samlede pris for solcreme, vand, øl, is og frokost.

Bakteriefyldt badetur: Her er de klammeste danske strande

Vietnam billigst
De ni andre danske strande i top 50 er Læsø Strand, Blåvand Strand, Rømø Strand, Blokhus Strand, Marielyst Strand, Nordstranden i Kerteminde, Løkken Strand, Amager Strandpark og Hornbæk Strand.

Søndervig Strand ligger nummer 90 listen.

Hvis du normalt bruger en af de nævnte strande, men ikke længere gider spilde dine penge på at købe dyrt mad og dyre drikkevarer på stranden, kan du eventuelt bruge de sparede penge på en flybillet til Vietnam.

TravelBirds undersøgelse viser nemlig, at de billigste strande i verden ligger i Vietnam.

På den vietnamesiske strand Cua Dai Beach, som er den billigste strand i undersøgelsen, koster det i gennemsnit mindre end 90 kroner at købe solcreme, vand, øl, is og frokost.

De absolut dyreste strande ligger i Norge med Kristiansand City Strand, Huk Strand i Oslo og Sola Strand i top tre på listen over de dyreste strande i verden.

På Kristiansand Strand koster det knap 440 kroner pr. person at spendere en hel dag, hvis man altså bruger penge på at købe frokost etc. i stedet for at medbringe madpakke hjemmefra.

Se kortet: Så rent er dit badevand

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby