Bange for dårlig karma: Turist sender stjålne tempel-sten tilbage til Thailand

En turist fik så dårlig samvittighed over at have stjålet hellige sten fra et tempel i Thailand, at han sendte stenene tilbage med posten

Turistens liv er blevet dårligere, siden han stjal de hellige sten. Derfor leverer han dem nu tilbage. Foto: Tourism Authority of Thailand
Turistens liv er blevet dårligere, siden han stjal de hellige sten. Derfor leverer han dem nu tilbage. Foto: Tourism Authority of Thailand

En anonym tyv tog morrallæren om karma så bogstaveligt, at han ikke kunne finde ro, fordi han på en ferie til Thailand havde stjålet tre sten fra et helligt tempel i Ayutthaya i Thailand.

Frygten for, at hans handling ville få indflydelse på hans held og fremgang i livet, blev til sidst så stor, at han simpelthen valgte at sende stenene tilbage til Thailand med posten.

Det skriver The Nation.

- Vær sød at returnere disse tre stykker til et tempel i Ayutthaya. Personen, som stjal dem, kan ikke leve i ro, står der blandt andet i brevet, som blev sendt til den thailandske organisation 'Tourism Authority of Thailand'.

Det er uvist, hvor i verdenen den samvittighedsfulde turist kommer fra, da turistorganisationen hverken vil afsløre navnet eller nationaliteten på tyven, men kuverten var - ifølge The Nation - fyldt med frimærker fra Storbritannien.

Brevet er skrevet på thailandsk, men ifølge organisationens talsmand, Panupong Pangkul, har turisten højst sandsynligt benyttet sig af Google Translate til at skrive det.

Her ses den forsvundne brite med sin cykel, som blev fundet efterladt kort efter hans forsvinden. Foto: Privat Ferie Medie: Forsvundet turist er ramt af Jerusalem-syndromet

Siden tyveriet: Turistens liv er blevet dårligere
I brevet har turisten forklaret, at hans liv har ændret sig fra at være fredfyldt til at være kaotisk, lige siden han stjal stenene.

Ifølge talsmand Panupong Pangkul modtog kontoret det håndskrevne brev i sidste uge, men det er angiveligt ikke første gang, at - især europæiske - turister har fået dårlig samvittighed og returneret souvenirs, de har stjålet fra historiske seværdigheder i landet.

Normalt nægter turisterne at fortælle detaljer omkring tyveriet, men de undskylder som oftest og lover, at de ikke gør det igen, fortæller talsmanden.

Panupong Pankul siger ifølge News Ops, at han allerede lørdag lagde stenene tilbage til Wat Mahathat, som er et Ayutthayas mest berømte templer.

I Thailand er det ikke unomalt at tro fuldt og fast på, at det vil give livslangt uheld, hvis man stjæler fra hellige steder, og derfor har Panupong Pankul også udført et ritual, som angiveligt skal tilgive tyven.

Joseph og Travis blev anholdt i lufthavnen i Bangkok, fordi politiet havde set deres numse-billede på Instagram. Foto: Thai Immigration Police Ferie To turister risikerer fængselsstraf i Thailand: Viste røv foran historisk tempel

10 kommentarer
Vis kommentarer