Annonce:
Annonce:

Bays pas blev forlagt af Udlændingestyrelsen: Hun missede søns bryllup

Bay Tran kunne have nået at deltage i sin søns bryllup i Vietnam, hvis ikke Udlændingestyrelsen havde klokket i det

Bay Tran måtte nøjes med at følge sin søns bryllup på mobilen. Privatfoto
Bay Tran måtte nøjes med at følge sin søns bryllup på mobilen. Privatfoto
Annonce:
Følg Ferie

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Søndag den 14. maj blev Hao Van Tran, der bor i Danmark, gift med sin brud i Vietnam. Det var en glædelig begivenhed, som skulle have været fejret med den nærmeste familie. Men 30-årige Hao fik kun følgeskab af sin far, Leo, for Haos mor, Bay, kunne ikke rejse med til Vietnam. Hendes pas var nemlig bortkommet i Udlændingestyrelsen og kom først frem den 15. maj - dagen efter brylluppet.

54-årige Bay, der som flygtning har boet i Danmark siden 1992 og har permanent opholdstilladelse, indsendte i slutningen af februar en ansøgning om et nyt pas til Udlændingestyrelsen, da hendes gamle konventionspas var udløbet.

I marts gik hun til Svendborg Politi og fik udfyldt stamkort med biometri i form af fingeraftryk, som blev sendt videre til Udlændingestyrelsen.

Annonce:

Men da Bay ikke hørte noget fra Udlændingestyrelsen i lang tid, bad hun datteren Lien ringe for at forhøre sig, hvor langt pasansøgningen var kommet i systemet.

To gange hos Udlændingestyrelsen
Men familien kunne ikke få noget fyldestgørende svar. Derfor tog Bay og Lien i foråret to gange turen fra Fyn til Udlændingestyrelsen i København for at gøre opmærksom på, at Bay skulle til sin søns bryllup. Begge gange forsikrede Udlændingestyrelsen, at der var en sagsbehandler på ansøgningen, og ved det sidste besøg, stemplede Udlændingestyrelsen sagen som en 'haster'.

Den 10. maj - fire dage før brylluppet - var der stadig ikke kommet et pas med posten, så Lien ringede en sidste gang til Udlændingestyrelsen, hvor hun fik at vide, at Bays stamkort var bortkommet, og hun skulle indlevere et nyt.

Her forsvandt al håb om, at Bay kunne nå til Leos bryllup.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Hao med sin brud, Huynh. Privatfoto
Hao med sin brud, Huynh. Privatfoto
 

Annonce:

Men sådan havde det ikke behøvet at være. For Udlændingestyrelsen har oplyst til Ekstra Bladet, at passet rent faktisk blev sendt til bestilling den 9. maj og kunne have været færdigt den 10. maj. Men den medarbejder i Udlændingestyrelsen, som Lien talte med den 10. maj omkring et nyt stamkort - som altså viste sig ikke at være bortkommet alligevel - undlod at tjekke, at passet var sendt til bestilling.

- Vi har været i haserne på dem siden ansøgningen, og de kunne have gjort noget, men valgte at forhindre min mor i at komme til sin søns bryllup. Det skal de ikke gøre mod andre mennesker. Hvis de ikke kan udfylde deres job med morale og etik, skulle de finde et andet arbejde med mindre ansvar, siger Lien Tran til Ekstra Bladet.

Udlændingestyrelsen har forklaret sagens sammenhæng til Ekstra Bladet men har kun ønsket at blive citeret for nedenstående:

Annonce:

Uheldige omstændigheder
- Jeg kan godt forstå Bay Trans frustration over, at hun ikke fik mulighed for at deltage i sin søns bryllup. Det er en kombination af uheldige omstændigheder, hvor Bay Tran i første omgang ikke fik indleveret de nødvendige oplysninger, for at vi kunne behandle hendes ansøgning med det samme. Uheldigvis havde vi heller ikke tilstrækkelig opmærksomhed på sagen efterfølgende, så Bay Tran kunne nå at komme til brylluppet. Det beklager vi, skriver Dorthe Steinicke Nielsen, kontorchef i Udlændingestyrelsen.

Udlændingestyrelsen ændrede deres servicemål for ansøgninger til konventionspas den 1. marts, så alle ansøgninger skal behandles senest tre måneder fra det øjeblik, en borger indleverer sin ansøgning - og altså ikke først fra det øjeblik, hvor den enkelte politikreds har mulighed for at lave et stamkort med biometri. Fordi Bay Tran indleverede sin oprindelige ansøgning den 27. februar - to dage før de nye regler trådte i kraft, var behandlingstiden maksimalt 10 uger fra stamkortet var fremsendt til Udlændingestyrelsen.

Hao og Huynh blev gift den 14. maj i Vietnam. Hao, der har permanent opholdstilladelse i Danmark, er nu tilbage her, mens Huynh er i Vietnam. Privatfoto
Hao og Huynh blev gift den 14. maj i Vietnam. Hao, der har permanent opholdstilladelse i Danmark, er nu tilbage her, mens Huynh er i Vietnam. Privatfoto
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: