Benplads eller få mellemlandinger? Dette vil danske rejsende helst have

Jule- og vinterferien banker på døren, og det får mange danskere til at stikke sydpå. Men hvad sætter vi mest pris på om bord på flyet dertil?

Benplads er vigtigt for danske rejsende, når de flyver langt. Foto: Colourbox
Benplads er vigtigt for danske rejsende, når de flyver langt. Foto: Colourbox

I disse dage er både tastaturet og musen brandvarm for mange af de danskere, der planlægger at rejse til varme og eksotiske destinationer i den kommende jule- og vinterferie.

Højsæsonen for booking af vinterrejser er nemlig i fuld gang, og når det kommer til denne tid på året, er det de fjerne destinationer, der lokker danskerne om bord på flyet.

Det betyder samtidig, at danskernes krav til selve rejsen er helt anderledes end om sommeren, hvor flyveturene er knap så lange, og man derfor ikke behøver sidde indespærret i en lille flykabine i adskillige timer.

Når det kommer til de lange vinterrejser prioriterer danskerne således i langt højere grad komfort og rejsetid end om sommeren.

Det viser en undersøgelse, som YouGov har udført på vegne af flyselskabet Singapore Airlines.

Au revoir, Frankrig! Dette land kan blive verdens største turistmål

Gider ikke lange mellemlandinger
Helt konkret mener hele 67 procent, at topprioriteten af dem alle er god benplads, mens 57 procent mener, at ingen eller korte mellemlandinger er det vigtigste.

På tredjepladsen med 44 procent er det moderne fly, som danskerne vægter højest, når de skal ud og flyve langt.

- Danskernes valg og topprioriteter er ganske forståelige. Hvis man har f.eks. har 10 dages ferie, sætter man stor pris på at have en hel eller en halv dag mere på sin destination. Med korte mellemlandinger, eller direkte ruter, får man netop det, siger Erwin Widjaja, der er General Manager for Singapore Airlines i Norden, i en pressemeddelelse.

Chokerende højt tal: Så mange danske flyrejsende er gået glip af erstatning

Her vil vi hen
Og danskerne elsker da i den grad også sol og varme, når vinterkulden rigtig begynder at banke på døren herhjemme.

Undersøgelsen viser nemlig også, at danskernes favoritdestination i de varmere breddegrader kan findes i Sydøstasien og i Oceanien.

- Vi ser af og til store forskelle på ønskedestinationerne mellem de skandinaviske rejsende, men netop i denne undersøgelse er vi overraskende enige, siger Erwin Widjaja og fortsætter:

- Danskernes top fem er Australien og New Zealand på første- og andenpladsen, efterfulgt af Thailand, Indonesien inkl. Bali og Vietnam i Sydøstasien. Helt samme top fem ses i Sverige, hvorimod Norge skifter deres fjerdeplads ud med Singapore og rykker Indonesien på en femteplads.

Stamgæst for alle pengene: Ingelise har besøgt det samme hotel 54 gange