Bidt af edderkop på fly: Tæt på at miste benet

Om bord på et Qatar Airlines-fly blev en britisk mand bidt af en kødædende edderkop – han måtte gennemgå fire operationer

Det var en edderkop som denne, der bed Jonathon Hong, så han var tæt på at miste benet. (Foto: Flickr/okprairiemom)
Det var en edderkop som denne, der bed Jonathon Hong, så han var tæt på at miste benet. (Foto: Flickr/okprairiemom)

Det havde alvorlige konsekvenser for den 40-årig britiske mand, Jonathon Hogg, da han blev bidt af en edderkop om bord på et fly fra Qatar til Sydafrika.

Se også: Føj for en fly-mad!

Jonathon Hogg blev nemlig bidt af en dødelig, kødædende edderkop, som i værste fald kunne have kostet ham livet. Så galt gik det heldigvis ikke, men han måtte igennem fire operationer, for at sikre at hans ben ikke skulle amputeres.

Åbent kødsår
Han fortæller selv til Daily Mail, at han på sin tur til Sydafrika pludselig følte en skarp smerte i sit ben. Få minutter efter var hans ben et åbent kødsår og lignede efter hans eget udsagn noget fra en 'gyserfilm'.

  På ved mod toppen af rustjebanen The Voyage i Holiday World forlystelsesparken i Indiana stillede Austin Crecelius det helt store spørgsmål. (Foto: Austin Crecelius) Ferie - 29. sep. 2015 - kl. 15:58 TV: Han frier i rutsjebane – og så går det nedad

Han opdagede samtidig en edderkop, der løb tværs over flygulvet.

– Smerten var værre end noget andet, jeg har været ude for i mit liv, fortæller Jonathon Hogg.

Lægerne måtte ty til drastiske metoder for at redde benet.

– De blev nødt til at skære meget (af benet red.) væk. Jeg var forfærdet. Da jeg indså omfanget af mine skader, indså jeg også, hvor heldig jeg var, at jeg stadig kunne beholde mit ben – selv om synet af mit ben chokerede mig, siger Jonathon Hogg.

Se også: Hvordan åbner man vinduet? Se flypassagerers dummeste spørgsmål

Edderkoppen, der bed ham, var af typen, 'Violin-edderkop' eller 'Den brune spillemand'.  Den er brun med en sort markering på ryggen, der får den til at ligne en violin, hvilket er årsagen til dens navn. Violin-edderkopper er ikke mere end seks til 20 mm lange og gemmer sig ofte på tørre, lune steder som skabe, lofter og i lagner eller sengetøj.

Livsfarlig edderkop
I November sidste år døde den femårige Branson Riley Carlisle fra Alabama, USA, efter at være bidt af netop Den brune spillemand. Det skete kun en måned efter, at en anden dreng, 10–årige Montana, også døde efter et bid af samme type edderkop.

Se også: Her kan turister prøve labyrinten fra Ondskabens Hotel

Jonathon Hogg har efterfølgende lagt sag an mod Qatar Airlines, som han fløj med, da han blev bidt i benet. Flyselskabet har dog indtil videre nægtet at påtage sig ansvaret.

Hændelsen skete på et fly fra Qatar Airlines. (Foto: Flickr/Alec Wilson)
Hændelsen skete på et fly fra Qatar Airlines. (Foto: Flickr/Alec Wilson)

– Ingen skal opleve at gå igennem det, som jeg har, og hvis flyselskabet har lavet en fejl, burde de tage ansvaret, siger han.

44 kommentarer
Vis kommentarer