Bikinifotos og håndtegn: Vulkansk farezone tiltrækker turister

Tusindvis af turister benytter askeskyen fra vulkanen Agung på Bali til at få taget det perfekte billede til de sociale medier

Her går Agung i udbrud lørdag. Nu frygter man, flere udbrud kan være på vej. (Video: AP)
Følg Ferie

Mere end 40.000 landsbyboere har været nødt til at flygte fra hus og hjem på grund af vulkanen Agungs udbrud på den indonesiske ferieø Bali. Vulkanen har udspyet aske den sidste uges tid, og det forventes, at omkring 100.000 vil skulle evakueres.

Det er dog ikke alle folk på Bali, der er lige så hårdt ramt, som de lokale landsbyboere, der bor indenfor den 10 kilometer store radius fra Agung, som myndighederne har lukket af med advarslen om, at det er en 'vulkansk farezone'.

Tusindvis af turister ser i stedet den livsfarlige naturkatastrofe som en mulighed for at få det perfekte once-in-a-lifetime Instagram-foto i hus.

Det skriver Expressen.

Hvis man laver en hurtig søgning på det sociale medie, dukker der nemlig en enorm mængde billeder op af turister, der smider håndtegn eller poserer i bikini, mens man kan se askeskyen og vulkanen i baggrunden.

Se nogle af billederne herunder (artiklen fortsætter under billederne):

- Når du er helt alene på et tomt resort, fordi turister er bange for vulkanen, og du slapper af i junglen, alt imens du oplader din energi med denne fantastiske udsigt, skriver en enkelt Instagram-bruger.

- Ih altså, dén vulkan, skriver en anden Instagram-bruger.

140.000 flygtede på ferie-ø: Nu sænkes alarmberedskabet

Spændingssøgende turister fanget af politiet
Det er tidligere blevet rapporteret, at flere spændingssøgende turister er blevet fanget af politiet, fordi de har trodset forbuddet og bevæget sig ind i farezonen:

- Vi vil bare gerne se det, forklarede den franske turist Anna Mangler, der er en af dem, som er blevet stoppet af politiet, da hun forsøgte at komme ind på det afspærrede område.

Flere af landsbyboerne, der bor omkring vulkanen, er også begyndt at snige sig tilbage til deres hjem i farezonen, fordi deres levebrød afhænger af tilstedeværelsen i landsbyen.

En af de tilbagevendte er kyllingeavleren Wayan Kompyang, som er far til ni:

- Jeg bliver ved med at vende tilbage for at se til mine kyllinger og fodre dem, siger Wayan Kompyang, som bor i en landsby mindre end otte kilometer fra vulkanens krater.

Sidste gang vulkanen Agung gik i udbrud var i 1963, hvor mere end 1100 mennesker mistede livet. Går Agung for alvor i udbrud, vil så mange som 100.000 mennesker ifølge indonesiske katastrofemyndigheder blive tvunget til at forlade deres hjem.

Balis askesky skifter retning: Skynd jer væk

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU