Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?
Annonce:
Annonce:

Billig sprut, toldfri shopping og snegaranti - ski i verdensklasse

Snegaranti, sublim shopping, store steaks og skiløb i verdensklasse hører til på listen over oplevelser, du kan krydse af, hvis du lader årets skiferie gå til Andorra.

Annonce:
Følg Ferie

Det lille fyrstendømme i Pyrenæerne er en af Europas mindre kendte skidestinationer, men verden er begyndt at få øjnene op for miniputnationens kilometervis af pister, som udgør et meget værdigt alternativ til langt dyrere sneoplevelser i for eksempel Schweiz, Østrig eller Italien.

Her får du 10 gode grunde til at gøre Andorra til årets skidestination – uanset om du er til slalom, sprut, steaks eller shopping!

Shopping
Afgifterne i Andorra er Europas laveste, og samtidig nyder landet status som et land uden for EU. Det har gjort Andorras hovedstad Andorra la Vella til et slaraffenland for toldfri shopping af sprut, cigaretter, skiudstyr og mærkevarer til priser, som ligger langt under dem, du kan finde i det meste af Europa.

Snegaranti
Andorra ligger højt oppe i Pyrenæerne, og skiområdet Grandvalira ligger i 1710-2640 meters højde. Der er som bekendt koldt på toppen, og dermed er der også garanti for, at sneen ligger sprød og knitrende, når du klikker støvlerne i og gør dig klar til at suse ned ad pisten.

I Andorra finder du snegaranti og mange kilometer velpræparerede pister. FOTO: J. Rodriguez / Pixabay.
I Andorra finder du snegaranti og mange kilometer velpræparerede pister. FOTO: J. Rodriguez / Pixabay.

Få en billig after'ski' på
Man bliver så tørstig af skiløb og heldigvis er Grandvalira overstrøet med gode vandingshuller, hvor du kan få dug på brillerne og en god afterski på af sprut, vin og kolde øl, som naturligvis er prissat lige så gunstigt som alt andet i Andorra. Prisen for en halv liter fadøl på bar ligger på helt ned til 1,50 euro!
Der er rig mulighed for at få en lille en til halsen på Andorras mange pister. Så bliver udsigten ikke meget bedre. Foto: Sun Tours
Der er rig mulighed for at få en lille en til halsen på Andorras mange pister. Så bliver udsigten ikke meget bedre. Foto: Sun Tours

Store steaks til små penge
Alle ved, at en lang dag med høj sol og skiløb på pisterne giver seriøs storsult! Prisniveauet i Andorra betyder heldigvis, at du kan spise fyrsteligt for små penge på de mange gode restauranter i området. Sæt for eksempel sulten på plads med grillede, velhængte og enorme steaks i kiloklassen på Bar KSB i Pas de la Casa.

Pister på alle niveauer
Skiområdet Grandvalira tilbyder ikke mindre end sammenlagt 210 kilometer pister, som byder på udfordringer for både erfarne og uerfarne skiløbere. 22 sorte pister i alt til de garvede og næsten 60 blå og grønne pister til de, ja, grønne skiløbere. Skiområdet dækker et kæmpestort område, og det betyder, at kø til lifterne er en decideret sjældenhed!

Fede skiparker til snowboard og ski
Udover en række pister, som lever op til FIS World Cup-kravene til både slalom, speedskiing, storslalom, Super-G og styrtløb, byder Grandvalira også på tre snowparks, hvor du kan teste evnerne på hop og rails. Parken i El Tarter har endda World Cup-status og to boarder/skicross-baner af meget høj standard.    
I Andorra finder du noget for enhver smag - uanset om du står på ski eller snowboard. Foto: Sun Tours.
I Andorra finder du noget for enhver smag - uanset om du står på ski eller snowboard. Foto: Sun Tours.

Termiske bade til trætte skikroppe
Andorra er også velsignet med geotermisk aktivitet i undergrunden, og det kan du nyde godt af i hovedstaden Andorra la Vella. Efter en uge på ski er kroppen gennemsmadret, så hvad er bedre end at tage i byens termiske spa Caldea, hvor du kan slappe helt af i de termiske bade, jacuzzier og saunaer. Der er også en udendørs lagune, hvor du kan nyde vandet fra de varme kilder, mens du ser solnedgangen.

Solskin
Andorra har i gennemsnit 300 solskinsdage om året, så du er næsten garanteret en skiferie, hvor du også får brug for en klat solcreme på næsen under de lange dage i høj sol og dyb sne på pisterne, som er blandt Europas højest beliggende.

Danske rejseledere
Booker du skiferien i Andorra gennem Sun Tours får du altid følgeskab af danske rejseledere, som kender området ud og ind og gladeligt guider dig til de bedste oplevelser i miniputnationens herlige sneparadis.

Ryg og rejs 

Rygning er ganske vist ikke verdens mest politisk korrekte emne, men ikke desto mindre er det stadig en nydelse for mange – og er du ryger, kan du glæde dig over, at du i Andorra kan købe en hel stang cigaretter (altså ti pakker) for godt og vel 200 kroner.

Artiklen er sponseret af Sun Tours, der arrangerer skirejser til Andorra.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: