Billige bajere: Få mest øl for pengene på ferien

Vil du gerne nyde en kold øl til overkommelige priser i sydens sommervarme? Her finder du de billigste bajere

Vil du hellere sidde på stranden og nyde en øl fra supermarkedet frem for en fadøl på restauranten, kan du med fordel vælge destinationer som Bulgarien eller Mallorca, som har de billigste supermarkedsøl. (Foto: Flickr/MudflapDC)
Vil du hellere sidde på stranden og nyde en øl fra supermarkedet frem for en fadøl på restauranten, kan du med fordel vælge destinationer som Bulgarien eller Mallorca, som har de billigste supermarkedsøl. (Foto: Flickr/MudflapDC)

Der er næsten intet så lækkert som at knappe en iskold øl op på en skoldhed sommerdag.

Men ikke alle destinationer tilbyder lige gode priser på den gyldne drik. Vil du have den billigste bajer på ferien, er der altså nogle helt særlige rejsemål, som du, ifølge beregninger fra Star Tour, bør besøge i øjeblikket.

Rejsearrangøren har lagt tal fra statistikhjemmesiden Numbeo sammen med egne tal for at nå frem til de billigste priser blandt ni populære sydlige rejsemål; Bulgarien, Mallorca, Kroatien, Tyrkiet, Sicilien, Chania på Kreta, Rhodos, Sardinien og Cypern.

Og den billigste destination afhænger altså af, hvordan du bedst nyder din drik.

Ternet dug og koldt til ganen
Hvis du helst vil have øllen serveret af tjeneren, er Bulgarien dit bedste bud. På restauranterne i Burgas i Bulgarien koster 0,5 liter fadøl nemlig i gennemsnittet kun 7,59 kroner.

Du kan også slippe meget billigt i Split i Kroatien, som ligger på andenpladsen i restaurantkategorien. På restauranterne i den kroatiske by er den gennemsnitlige pris for en frisk fadøl nemlig helt nede på 15,92 kroner.

Men selv fadøllen i Alghero i Sicilien, som ligger på en niendeplads, har en helt respektabel pris på 26,04 kroner i gennemsnittet. Også en ganske overkommelig pris sammenlignet med priserne herhjemme.

Magisk måltid: Spis som Harry Potter i Californien  

Lokal nydelse
Foretrækker du i stedet selv at åbne øllen et sted i det fri, ser tallene dog lidt anderledes - og bedre - ud.

Bulgariens Burgas sidder stadig på førstepladsen med en gennemsnitlig pris på kun 4,41 kroner for 0,5 liter lokaløl købt i supermarkederne.

Men denne gang går den meget tætte andenplads til byen Palma de Mallorca på Mallorca. I byens supermarkeder koster en lokal øl nemlig i gennemsnit 4,76 kroner.

I denne kategori ligger Kroatiens Split helt nede på en fjerdeplads med sine 7,14 kroner i gennemsnittet for supermarkedets lokaløl.

Den dyreste på niendepladsen gør heller ikke alt for ondt på kontoen. Den dyreste supermarkedsøl koster nemlig kun 14,88 kroner i gennemsnittet og kan købes i Siciliens Catania.

Spis brød til
Vil du undgå at blive halvsnalret i sommervarmen, skal du selvfølgelig huske også at få lidt mad indimellem. Og priserne for simple måltider på de billigere restauranter følger nogenlunde samme mønster som øllen.

Bulgarien befinder sig nemlig stadig helt i top, for her kan du få et simpelt måltid for 45,68 kroner alt inklusiv. Men også i Tyrkiets Alanya kan du slippe for under en 50'er, hvis du skal stille sulten.

Den eneste destination på listen, der sniger sig op over 100 kroner for et måltid, er Sardinien. Her kan du nemlig risikere at skulle af med hele 126,48 kroner.

Pas desuden på disse sære love om mad og drikke, når du rejser i udlandet.