Billige flyselskaber slås om populær rute

Nu kan rejsende fra Billund Lufthavn vælge mellem tre lavprisflyselskaber, når de skal til Barcelona

Ryanair melder sig ind i kampen om ruten mellem Billund og Barcelona. Det sker med to ugentlige afgange på torsdage og søndage. Foto: Thomas Borberg
Ryanair melder sig ind i kampen om ruten mellem Billund og Barcelona. Det sker med to ugentlige afgange på torsdage og søndage. Foto: Thomas Borberg
Følg Ferie

Rejserestriktioner og mutationer til trods, de international lavprisflyselskaber er optimistiske og tror på en sommer med danskere i Spanien, sangria og tapas.

Og flyver du fra Billund Lufthavn, kan du med stor sandsynlighed se frem til billige billetter, da en priskrig om de spanske ruter her er under opsejling.

I sidste uge annoncerede det spanske lavprisflyselskab Vueling, at det satser stort på det skandinaviske marked i den kommende sommer, og at det indleder sin offensiv med ugentlige afgange fra Billund til Barcelona, Malaga og Mallorca.

Nu følger konkurrenten Ryanair trop, skriver Check-in.

Det irske lavprisselskab åbner en ny rute mellem Barcelona og Billund. Ruten bliver med opstart 1. juli, hvilket er to uger efter Vuelings entré.

Nu kan du tjekke din flyrejse for turbulens

Hul i markedet
Dermed kan du til sommer flyve med tre lavprisflyselskaber fra Billund til Barcelona, da også Norwegian har ugentlige afgange til den catalanske hovedstad.

Norwegian har de seneste år været det største flyselskab mellem Skandinavien og Spanien med markedsandel på 43 procent, skriver Check-in. Men det norske lavprisflyselskab er i dyb krise, og det efterlader spillerum til andre.

Ryanair, Vueling og Norwegian kommer alle til at tilbyde to ugentlige afgange til Barcelona denne sommer, og i alt vil der blive udbudt 1100 flysæder i hver retning om ugen.

Udenrigsministeriet fraråder fortsat alle rejser til udlandet.

På pressemødet 8. januar, frarådte myndighederne alle rejser til udlandet.

Flyselskab laver aftale om køb af 200 flyvende taxier

--------- SPLIT ELEMENT ---------

I øjeblikket er der dog uroligheder i Barselonas gader. Se billeder fra demonstrationen 17 februar 2021.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind