Annonce:
Annonce:

Billige pakkerejser øger risikoen for hudkræft

Britiske forskere har påpeget en sammenhæng mellem stigning i antallet af hudkræfttilfælde og boomet af billige pakkerejser

Pakkerejseboomet, som begyndte i 1960'erne, kobles nu sammen med stigning i antallet af hudkræfttilfælde (Foto: Nick Page/Flickr)
Pakkerejseboomet, som begyndte i 1960'erne, kobles nu sammen med stigning i antallet af hudkræfttilfælde (Foto: Nick Page/Flickr)
Annonce:
Følg Ferie

Ifølge hudkræft-forskere fra Storbritannien har ældre briter over 65 år i dag syv gange større risiko for at udvikle hudkræft, end de havde for 40 år siden.

Forskerne mener, at den øgede risiko kan hænge sammen med boomet i salget af billige pakkerejser, som begyndte i 1960'erne, og som siden er vokset i både popularitet og tilgængelighed – og med folks higen efter at blive solbrune.

Rammer oftest mænd
Studiet slår fast, at risikoen for at udvikle hudkræft er vokset mest blandt britiske mænd over 65 år. Denne gruppe diagnosticeres i dag næsten ti gange oftere med hudkræft, end de gjorde for 40 år siden i slutningen af 1970'erne.

Pas på i springvandet! Pige måtte have 250 sting forneden

Annonce:

Til sammenligning er antallet af tilfælde blandt kvinder i samme aldersgruppe 'kun' steget gange fem. I den forbindelse kan det dog påpeges, at antallet af hudkræfttilfælde var højere blandt kvinder end hos mænd i perioden 1975-1977, hvor undersøgelsens første tal stammer fra, og at det derfor kræver flere tilfælde i dag, før det kan kaldes en fordobling.

Solcreme og hudkræft
Mændene har dermed overhalet kvinderne i antallet af tilfælde af hudkræft, og det kan muligvis hænge sammen med folks førnævnte lyst til at blive solbrune og brug af solcreme.

Midaldrende mand: Rejs til Finland, hvis du vil leve længere

Går vi ud fra, at britiske mænd minder om danske, er mændene i Storbritannien nemlig (også) dårligere end deres kvindelige landsfæller til at få sig smurt ind i de beskyttende faktorer. Og når mændene i 65-aldersgruppen så samtidig, ifølge forskerne, higer lige så meget efter at få lidt ekstra kulør under ferien, som kvinderne gør, kan man pege på, om årsagen til det højere antal hudkræfttilfælde blandt disse mænd kan skyldes, at de oftere bliver solskoldede end de jævnaldrende kvinder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: