Billigere flybilletter på vej: Lavprisflyselskab vil lave el-fly

Væk med brændstoffet: EasyJet har startet et samarbejde med el-firmaet Wright Electric, som skal udmønte sig i batteridrevne flyvemaskiner

Lavprisflyselskabet EasyJet vurderer, at de vil have el-fly indenfor de næste ti år. Foto: Giambalvo Corrado/AP
Lavprisflyselskabet EasyJet vurderer, at de vil have el-fly indenfor de næste ti år. Foto: Giambalvo Corrado/AP

Flybrændstof kan være et afsluttet kapitel inden for den nærmeste fremtid, da lavprisflyselskabet EasyJet onsdag afslørede, at de sætter alle deres innovative kræfter ind på at udvikle el-fly.

Det skriver The Guardian.

Lavprisflyselskabet har indgået et samarbejde med det engelske el-firma Wright Electric, og de håber på at få batteridrevne fly på vingerne indenfor det næste årti.

Planen er, at flyene uden brændstof skal bruges til flyveture på under to timer. Det betyder en rækkevidde på cirka 550 kilometer, hvilket udmønter sig i, at el-flyene potentielt kan dække rejserne for en femtedel af EasyJets passagerer.

- For første gang i min karriere, kan jeg forestille mig en fremtid uden flybrændstof, og vi er spændte over at være en del af det. Nu er det blot et spørgsmål om hvornår i stedet for et spørgsmål om, hvorvidt det overhovedet kan lade sig gøre, siger flyselskabets administrerende direktør, Carolyn McCall, til The Guardian.

Se også: Ups! Lufthavn er løbet tør for brændstof

Billigere flybilletter på vej
EasyJet har mindsket niveauet af udledet kulstof med 31 procent siden år 2000, og derfor er de kommende el-fly 'det næste skridt inden for minimeringen af luftforurening fra flyene'.

Ifølge Wright Electric vil el-flyene blive 50 procent mere stille og ti procent billigere for flyselskabene at købe og drive, hvilket i sidste ende vil gøre flybilletterne billigere for passagerne.

Wright Electric har allerede bygget en prototype på el-flyet med to sæder. Næste skridt vil være ti sæder, før de til sidst vil bygge et kommercielt fly med plads til mindst 120 passagerer.

El-firmaets mål er, at alle korte flydistancer vil blive føjet af elektriske fly indenfor de næste 20 år.

Se også: Farvel til piloten: Selvflyvende fly på vej

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen