Biograffilmen bestemmer din feriedestination

Det er slet ikke rejseselskabernes kataloger, der lokker dig til ferie - det gør biograffilm og bøger

Biograffilm er en af de ting, som inspirerer os, når vi vælger feriedestination. (Foto: Colourbox)
Biograffilm er en af de ting, som inspirerer os, når vi vælger feriedestination. (Foto: Colourbox)

Har du også været på ferie i Grækenland for at opleve ferieparadiset fra filmen Mamma Mias – eller besøgt New Zealand for at få et glimt af Herredet fra Ringenes Herre? Så er du ikke den eneste.

Livet er rart, når arbejdet bl.a. betyder, at man udvikler drinks på luksushoteller. (Foto: PR) Ferie - 23. sep. 2015 - kl. 17:53 Laver sangria i arbejdstiden: Han har Danmarks bedste job

Om der står Thailand eller Venedig på flybilletten afgøres ikke kun af prisen på billetten. Vi bliver nemlig inspireret til vores rejsedestinationer af biografens bestsellere.

Inspireret af Tolkien
27 procent af deltagerne i en rundspørge foretaget af Leger Holidays, der har spurgt mere end 1000 britiske rejsende, har nævnt biograffilm og bøger som den primære årsag til deres valg af rejsedestination. Tophitteren er The Beach, der har inspireret 29 procent til en ferie i Thailand, mens Mamma Mia har sendt 17 procent af de rejsende fra undersøgelsen til Grækenland.

16 procent har set en film fra Tolkiens univers og bestilt en ferie til New Zealand, viser undersøgelsen.

Vi finder åbenbart rejseinspiration mange andre steder end i rejsekatalogerne. (Foto: Leger Holidays Facebook)
Vi finder åbenbart rejseinspiration mange andre steder end i rejsekatalogerne. (Foto: Leger Holidays Facebook)
 

Også den musik, vi hører, influerer på vores ferievalg. Sangen 'Club Tropicana' har inspireret 17 procent til en rejse, mens Beach Boys-hittet 'Surfin' USA' har sendt 16 procent til fjerne himmelstrøg.

Se også: Nu kan du bo i et sandslot

Og når vi ikke får gode ideer fra bøger, film og musik, er det de sociale medier og online-opdateringer fra venner og familie, der får feriebookingen i gang – i hvert fald for 17 procent af deltagerne i rundspørgens vedkommende.

Endelig har 24 procent bestilt en rejse og pakket kufferterne på grund af større livsbegivenheder eller sygdom. Om det også gælder mindre efterårsforkølelser, melder historien ikke noget om. Ellers kan det være, at man skal bruge weekenden på Netflix, så inspirationen til næste feriedestination kan opstå.

7 kommentarer
Vis kommentarer