Bizar turist-oplevelse: Leg illegal indvandrer i Mexico

Mens den amerikanske præsident Donald Trump arbejder hårdt for at få opført en høj mur mellem USA og Mexico, så er en mexicansk park i fuld gang med at simulere de ulovlige grænseovergange

Grænsen mellem USA og Mexico. Foto: /ritzau/Casper Dalhoff
Grænsen mellem USA og Mexico. Foto: /ritzau/Casper Dalhoff

Et af de hedeste emner under den amerikanske valgkamp var præsident Trumps mur mod Mexico, der skal holde illegale indvandrere ude af 'drømmenes land'.

Og selvom det er meningen, at guidede turistture skal give turister en så autentisk oplevelse af landet som muligt, så er der en mexicansk park, som måske presser citronen en smule.

I hvert fald tilbyder parken en 'live oplevelse' af, hvordan det er at flygte over grænsen fra Mexico til USA.

Det skriver News.com.au.

Så hvis du savner lidt spænding, når du tager på ferie, kan du altså i stedet betale for at blive jagtet og skudt efter midt om natten i Mexico.

Den bizarre turist-oplevelse hedder 'Caminata Nocturna', som på dansk kan oversættes til noget nær 'Nattevandringen' og er en tre timer lang forhindringsbane på 12 kilometer, hvor et falsk grænsepoliti bevæbnet med pistoler, der skyder med blankt, skal forsøge at gøre oplevelsen om at flygte så autentisk som muligt.

Derudover vil der også lyde høje sirener, og man vil kunne støde på medlemmer af et falsk narkokartel, så adrenalinen hele tiden forbliver i top.

Se også: Sulten turist? Her kan du besøge verdens ældste fastfood-restauranter

En træningslejr for illegale flygtninge
Parken har tilbudt den illegale flygtninge-oplevelse siden 2004.

Den finder sted i den mexicanske park 'Parque EcoAlberto', som er ejet af de såkaldte Hñahñu Indianere, som er en gruppe indfødte, hvis befolkning er faldet med 70 procent, fordi flere og flere af dem emigrerer til USA i håbet om et bedre liv, skriver News.com.au.

Parkens flygtninge-simulation har tidligere været kritiseret for at være en slags træningslejr, der træner mexicanerne i at snige sig ind i USA, men dette har parken dog benægtet.

- Konceptet er lavet med det formål at øge bevidstheden blandt vores unge i samfundet og vise dem, at det ikke kan betale sig at risikere sit liv for at søge efter et bedre liv i et andet land, skriver parken blandt andet på deres hjemmeside.

Se også: Populære turistattraktioner: Her skal du stå længst tid i kø

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen