Bjergbestiger livestreamer dødeligt fald

En bjergbestiger livestreamede sandsynligvis sin egen død, da han faldt ned fra det japanske bjerg Fuji

Fuji er med sine 3776 meter Japans højeste bjerg. Foto: AP Photo/Itsuo Inouye
Fuji er med sine 3776 meter Japans højeste bjerg. Foto: AP Photo/Itsuo Inouye

Myndighederne i Japan har søgt efter en mand, som er faldet ned fra bjerget Fuji midt i en livestreaming. Onsdag fandt de, hvad de mener er, mandens lig.

I videoen, som er filmet fra den japanske bjergbestigers perspektiv, ser man en scene tæt på toppen af Japans højeste bjerg. Han er langt over skyerne, og bjerget er dækket af sne.

Mens han går rundt, fortæller han ifølge CNN seerne, at ruten er glat og farlig.

En stor gruppe turister forsøger at bestige Uluru, som også er kendt under navnet Ayers Rock. Foto: Ritzau Scanpix Ferie Turister strømmer til verdenskendt klippe før den lukker

- Er jeg på den rigtige rute? Meget af ruten er dækket af sne, siger han, mens han bevæger sig opad.

- Jeg glider, råber manden, og på videoen ser det ud som om, at han falder meget langt, inden videoen går i sort.

Artiklen fortsætter under billederne af det syn, manden havde de sidste meter på vej op ...

Foto: Screendump
Foto: Screendump
 

Foto: Screendump
Foto: Screendump
 

Lukket af myndighederne
Myndighederne blev advaret om hændelsen, da de modtog flere opkald fra folk, som havde set livestreamingen, fortæller Aiko Kishibata, pressemedarbejder hos Shizuoka Politi til CNN.

Dolomitterne tiltrækker mange skiløbere. Her ses en lille italiensk kirke med den markante bjergformation Tre Cime di Lavaredo i baggrunden. Foto: Colourbox Ferie Skiløber får erstatning for at skulle bære sin egen bagage

Redningshold fra præfekturerne Shizuoka og Yamanashi, der grænser op til bjerget Fuji, har søgt efter manden siden tirsdag morgen. Onsdag eftermiddag fandt man liget af en mand i 3000 meters højde. Men pressemedarbejderen udtaler, at det er for tidligt at sige, om det er manden på livestreamingen.

Ifølge det japanske medie NHK har Fuji været lukket for bjergbestigere siden september, fordi det er for farligt, når bjerget er dækket af sne.

Carsten Lillelund Pedersen rejser i det meste af verden for at bestige bjerge. Her er han på toppen af bjerget Aragats i Armenien. Hvis du også drømmer om at bestige et bjerg, så er hans bedste råd, at du skal springe ud i det og forfølge din drøm. Foto: Carsten Lillelund Pedersen Ferie Carstens charterferie blev til 100 bjergbestigninger

11 kommentarer
Vis kommentarer