Blind politimand har holdt by fri for kriminalitet i ti år

Ved sin side har den blinde mand sin hustru, som er sikkerhedsvagt – hun udgør hans øjne i arbejdet

Pan Yong holder oplæg om sikkerhed på togstationen. (Foto:News.cn)
Pan Yong holder oplæg om sikkerhed på togstationen. (Foto:News.cn)

Der skal åbenbart ikke en hel politistyrke til at holde en bys indbyggere på den rigtige side af loven. Faktisk behøver man bare en enkelt betjent, og denne behøver ikke engang at kunne se.

Det beviser politibetjenten Pan Yong. Han er eneste betjent på politistationen Ci Chong – en station der har det administrative ansvar for den kinesiske by Lanba, tre mindre byer og 13 landsbyer, som alle ligger langs en 38 km jernbanestrækning i distriktet.

Ferie TV: Død zebra giver leopard en sidste hilsen

Selv om Pan Yong er blind, han har formået at holde hele sit distrikt fri for kriminalitet i ti år. Der har ikke været nogle anmeldte kriminalsager og heller ingen trafikulykker. Det skriver Daily Mail.

Ved sin side har Pan Yong sin kone, Tao Hingying. Hun er sikkerhedsvagt på togstationen i Lanba og følger hver dag sin mand på arbejde, tager noter og hjælper med patruljeringen.

Bisonokserne har, trods deres størrelse, intet problem med at fange dig, hvis du prøver at stikke af. De kan løbe tre gange så hurtigt som et menneske. (Foto: Dan Dzurisin/Flickr) Ferie Bisonokser går amok i nationalpark

Hun mener, at det var skæbnen, der førte de to sammen. Så da hendes mand i 2002 begyndte at miste synet, var der ingen tvivl om, at hun skulle hjælpe ham i hans arbejde.

Det var her i Edinburgh Lufthavn, Skotland, at den sølle sandwich blev serveret. (Foto: Alex Hunter/Flickr) Ferie Er det her verdens værste lufthavns-måltid?

At holde et helt distrikt fri for kriminalitet virker umiddelbart som en stor opgave, men Pan Yong, som er vokset op på en politistation, er ganske udmyg omkring sin situation. Han udtaler:

– Mit område er ikke så stort, men jeg elsker arbejde. Min kone kalder mig arbejdsnarkoman – jeg føler bare, at jeg tager min del af ansvaret, når jeg står på min post, selv om jeg har fri.

En af Pan Yongs metoder til at få distriktets folk til at følge loven er med hyppige oplæg for indbyggerne. I disse informerer han bl.a. om sikkerhed og måder at opnå den.  

27 kommentarer
Vis kommentarer