Bliv et bedre menneske: Brug flere penge på at rejse

Du bør bruge endnu flere penge på fantastiske oplevelser

Brug flere penge på at rejse - og du vil blive et bedre menneske. Foto: Colourbox
Brug flere penge på at rejse - og du vil blive et bedre menneske. Foto: Colourbox

Har du oplevet at komme hjem fra en ferie og smile lidt mere, hilse lidt mere og generelt være mere glad for det, du oplever?

Det er ikke så mærkeligt, hvis du har. Rejser gør dig nemlig taknemmelig, og det gør dig til et bedre menneske: Du bliver gladere, mindre stresset og mere gavmild, lyder det ifølge eksperter.

Og ny forskning viser, at vejen til denne lykkefølelse er at bruge endnu flere penge på at rejser og opleve. Det skriver Travel and Leisure.

Sødere ved hinanden
Professor i psykologi Thomas Gilovich fra Cornell Universitet har udført undersøgelsen, og hans resultater viser, at du bør bruge flere penge på oplevelser og mindre på materielle goder.

Taknemmeligheden for nye oplevelser påvirker nemlig den måde, vi behandler andre mennesker - man bliver altså et bedre menneske.

'Man behøver blot at bruge lidt mindre på materielle ting og mere på oplevelser. Det vil øge sandsynligheden for, at folk vil samarbejde mere og være sødere ved hinanden', fremgår det af resultaterne.

Taknemmelighed er vejen
Ifølge Thomas Gilovich hænger rejser og taknemmelighed sammen - og gør os mere positive.

- Tænk på, hvordan du føler, når du kommer hjem efter at have købt noget nyt, fortæller han til Travel and Leisure.

- Du tænker måske: 'Denne nye sofa er cool', men det er mindre sandsynligt, at du siger: 'Jeg er så taknemmelig for disse hylder'.

- Men når du kommer hjem fra en ferie, så er det mere sandsynligt, at du siger: 'Jeg er så glad for, at jeg kom afsted'. Folk siger positive ting om de ting, de har købt, men de udtrykker sjældent taknemmelighed over det. Eller også udtrykker de det ikke så ofte, som de gør for deres oplevelser.

Undersøgte 1200 kundeanmeldelser
Det er denne taknemmelighed for fantastiske nye oplevelser, der ifølge Gilovichs resultater gør, at du bliver mere gavmild mod andre.

Undersøgelsen kiggede på 1200 køb, hvor halvdelen var køb af oplevelser som restaurantbesøg, teaterbilletter eller ferier, mens den anden halvdel var køb af ting som møbler, smykker og tøj. Ud af alle købene fandt de, at de anmeldere, hvor kunden havde købt oplevelser, oftere beskrev, hvor taknemmelige de var for deres 'køb'.

En tilsyneladende billig flybillet kan godt ende med at være en dyr fornøjelse. Foto: Colourbox og Henning Hjorth/Polfoto Ferie Flyselskaber skovler milliarder ind på usynlige priser

16 kommentarer
Vis kommentarer