Bliv feriegæst for evigt: Køb dig til nyt statsborgerskab

Flere lande tilbyder, at du for store summer penge kan få dig et nyt statsborgerskab

For 13 millioner danske kroner kan du få statsborgerskab på Cypern og dermed og adgang til EU. Foto: LOOK
For 13 millioner danske kroner kan du få statsborgerskab på Cypern og dermed og adgang til EU. Foto: LOOK
Følg Ferie

Vil du ikke nøjes med blot at rejse væk fra Danmark engang i mellem? Så har du faktisk muligheden for at købe et nyt statsborgerskab. Men det koster. Det skriver CN Traveler.

Nogle folk bliver åbenbart trætte af deres hjemland. Efter England meldte sig ud af EU – det såkaldte Brexit – er antallet af ansøgningerne om at få et irsk statsborgerskab steget.

Det samme skete efter, Donald Trump begyndte sin valgkamp for Republikanerne i USA. Her blev det annonceret, at en lille ø i Canada tog imod flygtende amerikanere.

Og hvis du har nok penge, kan du da også sagtens købe dig et nyt statsborgerskab i visse lande.

Hvis du synes, at det kunne være dejligt at bo og leve i de caribiske lande Saint Kitts og Nevis, skal du betale 260.853 amerikanske dollars for at få et statsborgerskab her. Det svarer til lidt over 1,7 millioner kroner.

Hvis du helst vil være EU-borger, kan du overveje Bulgarien. Her koster det 564.417 amerikanske dollars at få lov til at blive hængende som statsborger. Det er tæt på fire millioner danske kroner, og er det samme, som det koster at købe en ø ude for kysten i Nicaragua, skriver CN Traveler.

Investering i landet
For at ret skal være ret køber du faktisk ikke statsborgerskab. Du investerer i landet og opnår dermed statsborgerskab. Og processen har et navn. Det bliver kaldet CBI, som står for 'citizenship by investment'. Det er selvfølgelig ikke muligt i alle lande, og det er et meget uigennemsigtigt marked.

Et studie har vist, at det efter sigende skulle være muligt at gøre brug af teknikken i ti lande. De fleste af landene – udover Østrig og Bulgarien – er øer i Caribien, i Middelhavet og i det sydlige Stillehav.

Det dyreste sted, du kan købe et statsborgerskab, er Cypern. Her er fordelen dog, at Cypern er medlem af EU. Men det er dyrt.

For at være helt præcis skal du af med 2,7 millioner dollars for opnå statsborgerskab. Det er mere end 13 danske millioner, som du i stedet kunne bruge på at købe øen Montego Caye, som ligger ved kysten ved Belize.

Den billigste mulighed, du har for at købe et andet statsborgerskab, er Vanuatu. Det er en vulkan-ø i Stillehavet, og her er prisen blot 134.221 dollars, hvilket svarer til 894.500 kroner. Det er bare 14.000 dollars (93.300 kroner, red.) mere end det koster at købe 'Hangover Island', som er et goldt stykke land ved Floridas kyst.

Det er ikke muligt at 'købe sig' til dansk statsborgerskab, dog kan køb af ejendom for knap fire millioner kroner i blandt andet Portugal, Storbritannien, Ungarn og Cypern samt Spanien udløse opholdstilladelse.

Antallet af forsinkede fly er eksploderet - her er forklaringen  

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+