Blodet fossede ud af passagerers næser og ører

En alvorlig pilotfejl fik adskillige passagerers ører og næser til bløde på en flyvning fra Mumbai i Indien

Et Jet Airways-fly måtte onsdag vende om, fordi flere passagerer begyndte at bløde ud af ørerne og næserne. Foto: Larry McDougal/AP
Et Jet Airways-fly måtte onsdag vende om, fordi flere passagerer begyndte at bløde ud af ørerne og næserne. Foto: Larry McDougal/AP

Flykabinen på en flyvning fra Mumbai til Jaipur i Indien forvandlede sig onsdag til noget, der mest af alt kan sammenlignes med en scene fra en gyserfilm.

Under opstigningen begyndte blodet nemlig at løbe ud af næserne og ørerne på adskillige af passagererne, og derfor måtte flyet vende om og lande i afgangslufthavnen.

Det skriver Check IN.dk.

Ifølge AFP var det piloterne på Jet Airways-flyet, der var skyld i den kaotiske og chokerende hændelse, da de havde glemt at trykke på den knap, der opretholder kabinetrykket i kabinen.

- Under opstigningen glemte piloterne at trykke på en knap, så kabinetrykket ikke kunne blive opretholdt. Som et resultat heraf blev iltmaskerne udløst, fortæller en taslmand fra de indiske luftfartsmyndigheder.

Se også: 'Sikke en fyr!': Pilot køber pizzaer til 159 strandede passagerer

Kan ikke høre
Der var 166 passagerer om bord på flyet, hvoraf 30 af disse fik skader i form af blødninger fra næsen eller ørerne eller voldsom hovedpine.

Af de 30 passagerer blev fem så ilde til mode, at de måtte blive transporteret til Balabhai Nanavati Hospital i Mumbai, da flyet landede. De har alle midlertidigt mistet evnen til at høre 100 procent, men ifølge lægerne vil de alle komme helt ovenpå i løbet af de næste ti dage.

- Vi tog i mod fem patienter fra lufthavnen i dag (onsdag, red.) mellem klokken 22 og 23 efter situationen med tab af kabinetryk. Patienterne bliver grundigt tjekket af vores øre-, næse- og halslæge. De lider af ’barotrauma’ (trykskader, red.) i ørene som følge af ændringen i lufttrykket, siger Rajendra Patankar fra Balabhai Nanavati Hospital til Indian Express ifølge Check IN.dk.

De øvrige 25 tilskadekomne blev behandlet af lægepersonale i lufthavnen. Alle tilskadekomne er dog blevet rådet til at undgå yderligere flyrejser i minimum en uge.

Se også: Ryanair-pilot besvimede under nødlanding

Piloterne suspenderet
Flyets piloter er ifølge Aircraft Accident Investigation Bureau nu blevet midlertidigt suspenderet, mens sagen bliver undersøgt nærmere.

Det skabte da også stor panik, da iltmaskerne pludselig blev udløst og flere passagerer begyndte at bløde, fortæller en passager på det pågældende fly til NDTV ifølge AFP:

- Jeg sad på business class, da iltmaskerne pludselig faldt ned. En enkelt passager kom løbende og bad alle om at tage maskerne på, siger passagereren og fortsætter:

- Alle passagerer gik i panik, og dem, der ikke kunne få deres iltmasker på, begyndte at bløde ud af næsen og munden.

En anden passager ved navn Darshak Hathi, der også var med om bord på det pågældende fly, har lagt en video ud på det sociale medie Twitter, der viser passagererne med iltmasker. Du kan se videoen herunder:

Se også: Peberspray-drama på fly: Baby kastede op

36 kommentarer
Vis kommentarer