Blufærdige turister forfærdede over erotiske skulpturer

Erotiske skulpturer udstillet på en strandpromenade i Spanien vækker forargelse blandt turister

En række forskellige skulpturer, som alle er inspireret af motiver fra det antikke Grækenland, har skabt forargelse blandt turister i Spanien. Foto: Privat
En række forskellige skulpturer, som alle er inspireret af motiver fra det antikke Grækenland, har skabt forargelse blandt turister i Spanien. Foto: Privat
Følg Ferie

Den populære ferieby Altea i Spanien, som er kendt som en fiskerby, der tiltrækker kunstnere og solhungrende nordeuropæere, er kommet i skudlinjen for en række skulpturer, som for nyligt er sat op på stranden.

Britiske turister udtaler til The Sun, at de er forfærdede over, at byrådet i Altea kan finde på at godkende opsættelsen af disse skulpturer.

Britiske Dave Mills på 73 år, som har boet i området i 18 år, kunne ikke tro sine egne øjne, da han så de erotiske skulpturer.

Sexarbejdere: - Glo bare!

- Tusindvis af besøgende og lokale, inklusiv børn, går langs promenaden og vil ikke kunne undgå at se disse pornografiske elementer. Jeg vil i hvert fald ikke tage mine børnebørn med derhen, siger Dave Mills til The Sun.

Har vakt forargelse før
Det er den spanske kunstner Antoni Miró, som står bag skulpturerne. Sidste år blev de udstillet i Valencia og skabte også der stor røre. Her klagede mange forældre også over skulpturernes eksplicitte erotik, og at dette ikke skulle ses af børn.

Dengang udtalte Antoni Miró til El Pais, at han ikke var enig i, at skulpturerne skulle være skadelige.

Ferieparadis indfører ny lov: Fængsel for at dyrke sex

- Skulpturerne er inspireret af tegninger fra populær græsk keramik. Dengang blev de ikke skjult, men derimod brugt i folks daglige liv for 2600 år siden. På nogle områder var de mere avancerede, end vi er i dag. Små børn er er ikke gamle nok til at forstå dem og er derfor ikke interesserede. De større børn kommer til at se det her et eller andet sted, fordi de er interesserede, uanset hvor meget nogen prøver at stoppe dem, sagde Antoni Miró dengang til El Pais.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Her er en række billeder af skulpturerne, da de stod i Valencia. (klik på pilen th. for at se alle billeder i opslaget)

Jeg lærte noget nyt
Det er heller ikke alle på promenaden i Altea, som føler sig forfærdede over skulpturerne. Tværtimod er der også nogen, som føler, at de kan lære noget af dem.

Sådan var det for en kvinde, som foretrak at være anonym.

Ny undersøgelse: Hellere ferie end sex

- Jeg er 62 år, og jeg har lært en ting eller to af at kigge på skulpturerne. Jeg må indrømme, at jeg godt kan lide dem - de udvider ligesom ens horisont på en måde, siger hun til The Sun.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+