Børn bidt til blods af væggelus på fly

Adskillige flypassagerer har brokket sig over, at flysæderne på Air Indias fly er fyldt med væggelus

Væggelus kan være svære at få øje på, men de suger blod og biddene svier og kløer. Arkivfoto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Væggelus kan være svære at få øje på, men de suger blod og biddene svier og kløer. Arkivfoto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Adskillige rejsende - deriblandt børn - er angiveligt blevet bidt til blods af væggelus om bord en flyvning fra Mumbai i Indien til Newark-lufthavnen i New York med flyselskabet Air India.

Det skriver flere indiske medier - heriblandt Mumbai Mirror og Indian Express.

Flere rejsende på den 17 timer lange flyvetur den 18. juli har efterfølgende delt billeder på sociale medier, hvor man tydeligt kan se huller i flysæderne samt flere personskader fra væggelusenes bid.

F.eks. har Saumya Shetty, som rejste med sine tre børn, den 20. juli delt et billede på Twitter, hvor man kan se, hvordan hendes arm er svulmet op forskellige steder på grund af de kløende bid.

Se billedet herunder (artiklen fortsætter under billedet):

- Jeg er dækket til af bid fra væggelus på grund af Air Indias sæder på business class. Er det her, hvad man betaler for?, skriver Saumya Shetty og påpeger samtidig, at hun adskillige gange har forsøgt at få kontakt med flyselskabet, men at de ikke er vendt tilbage på hendes henvendelser.

Undertøjsmodel sagsøger luksushotel for 'massakreret' krop

Lusebefængte sæder
En anden passager ved navn Pravin Tonsekar har desuden tweetet en række billeder af flysæderne, som ser tydeligt lusebefængte ud.

Se billedet herunder (artiklen fortsætter under billedet):

Ifølge Indian Express er flyselskabet dog nu vendt tilbage på alle klagernes henvendelser, og i en skriftlig udtalelse siger de følgende:

- Vi er kede af at høre dette. Vi deler disse detaljer med vores vedligeholdelsesteam, så der kan blive foretaget initiativer til at udbedre problemet.

Det er uvist, om alle berørte passagerer vil modtage erstatning for hændelsen, men ifølge Indian Express har Air India angiveligt nægtet at udbetale en fuld kompensation, men har tilbudt flere en mindre erstatning.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind