'Bomb on Board': WiFi-netværk fik fly til at nødlande

Et mobilt WiFi-netværk ved navn 'Bomb on Board' fik torsdag et fly til at nødlande i Sudan på ved mod Tyrkiet

Et Turkish Airlines-fly måtte nødlande i Sudan, fordi en uidentificeret person ændrede WiFi-navnet til 'Bomb on Board'. Foto: Foto: /ritzau/Mathias Christensen
Et Turkish Airlines-fly måtte nødlande i Sudan, fordi en uidentificeret person ændrede WiFi-navnet til 'Bomb on Board'. Foto: Foto: /ritzau/Mathias Christensen

Ligeså vel som man ikke skal snakke højlydt om sprængstoffer i lufthavnen, når man skal afsted på ferie, skal man heller ikke nævne ordet 'bombe', når man først er kommet om bord på flyet.

Hverken mundtligt eller på skrift.

Det var en passager på et fly fra Nairobi i Kenya til Istanbul i Tyrkiet åbenbart ikke klar over, da han i torsdags fløj med Turkish Airlines.

Her fik en af passagererne nemlig den 'geniale' idé at kalde sit mobile WiFi-netværk for 'Bomb on Board', hvilket fik kaptajnen til fluks at omdirigere flyet og nødlande i Khartoum i Sudan, lige så snart WiFi-navnet blev opdaget.

Se også: To piloter suspenderet: Glemte alt om landingsstellet

Det skriver Reuters.

I den sudanske hovedstad blev de 100 passagerer tvunget til at stige ud af flyet, så det kunne gennemgå en nøje inspektion for at sikre, at der ikke var gemt en bombe et sted på fartøjet. Derefter fløj flyet videre til den planlagte destination i Tyrkiet.

Flyselskabet har ikke kommenteret, hvorvidt myndighederne har identificeret, hvilken passager der stod bag den dårlige spøg.

Se også: Panik på fly til Cypern: Piloten besvimede

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen