Bombesikker? Derfor nægtede passagerer at flyve

Det kan betale sig at tænke sig om en ekstra gang, før man vælger navn til sit mobile netværk

Et faretruende navn for dit mobilnetværk kan have alvorlige konsekvenser for din flyvetur. (Foto: Flickr/Japanexperterna.se)
Et faretruende navn for dit mobilnetværk kan have alvorlige konsekvenser for din flyvetur. (Foto: Flickr/Japanexperterna.se)

Passagererne på et Qantas-fly i Melbourne i Australien fik en uhyggelig oplevelse i lørdags, da en kvindelig passager gjorde et skræmmende fund på sin mobil. Det skriver The West Australian.

Kvinden fandt hotspotnavnet 'Mobile Detonation Device' (Mobil Eksplosionsenhed) på sin mobil og viste det hurtigt frem til flypersonalet, som tog det videre til kaptajnen.

Kaptajnen reagerede med det samme på kvindens fund.

– Kaptajnen sagde, at der var en mobilenhed på flyet, der havde et navn, som han fandt truende, og at ingen måtte forlade flyet, før han fik fat i den, fortæller John Vidler, et af flyets passagerer, til mediet.

Nægtede at flyve med
Efter en lettere forsinkelse blev flyet godkendt til at lette, men det var flere af passagererne ikke interesseret i.

Apparatet med det skræmmende netværksnavn var nemlig ikke blevet fundet, og derfor nægtede en stor del af flypassagererne at flyve med videre.

Dette forsinkede flyet med hele to timer, fordi de skræmte passagerer, der nægtede at flyve med, skulle have deres bagage fjernet.

Flyet og dets resterende passagerer kunne endelig lande sikkert i Perth med to timers forsinkelse.

Brug af mobilen på flyet er dog sjældent en direkte fare for flysikkerheden, men det kan skabe støj og irritation for piloterne.

65 procent af englænderne logger på nettet inden for de første syv minutter af deres ophold. Internetadgang er også vigtig for danskerne, mener Dansk Rejsebureau Forening. (Foto: Colourbox) Ferie Toilet eller wi-fi? Sådan udvælger vi hotel til ferien  

18 kommentarer
Vis kommentarer