Bondemænd i chok: 13 køer hoppede i døden

13 køer hoppede i sidste uge i døden fra en klippe i Schweiz

Schweiziske bondemænd og eksperter er forundrede over, at 13 køer i sidste uge valgte at hoppe ud over en klippe. Foto: Colourbox
Schweiziske bondemænd og eksperter er forundrede over, at 13 køer i sidste uge valgte at hoppe ud over en klippe. Foto: Colourbox

En gruppe schweiziske bondemænd er i øjeblikket i chok og forundring over, at 13 køer pludselig valgte at hoppe direkte i deres død fra en klippe i Valais i Schweiz i sidste uge.

Det skriver The Local.

Køerne brød onsdag i sidste uge ud af deres indhegning og løb direkte mod klippen, hvor de enten hoppede eller faldt 50 meter ned, rapporter flere schweiziske medier.

Tolv af køerne døde, mens den 13. overlevede. Højst sandsynligt fordi den landede ovenpå de andre køer. Den blev dog så skadet af faldet, at den blev transporteret til et dyrehospital i Bern, skriver The Local.

- Køerne brød gennem adskillige indhegninger, inden de nåede frem til klippen. De faldt ned i dybet, som om de var presset til det, siger Norbert Terrettaz, som er direktør for et landbrugsforsikringsselskab i regionen, til Le Nouvelliste.

Blev de jagtet?
Værdien af de afdøde køer, som tilhørte forskellige ejere, er beregnet til at have været 20.000 schweiziske franc (knap 140.000 kroner, red.).

Ifølge The Local er det et lokalt par, der ejer grunden med køernes indhegning, og ifølge dem må det have været et slags rovdyr, der har jagtet køerne ud over klippen.

Den forklaring giver god mening for Norbert Terettaz:

- Køer følger ikke efter hinanden, ligesom får gør. Når køer er skræmte, har de en tendens til at sprede sig. Måske en hund uden snor eller en ulv provokerede dem til at løbe ud over klippen, siger han.

Schweizisk by forbyder turister at tage billeder: 'Vores by er for smuk'

Helt uforståeligt
Ifølge The Local har avisen Le Matin snakket med en ekspert, som mener, at hændelsen er yderst speciel.

- En eller to køer, der falder ned, er muligt. Tretten er et helt nyt og uforståeligt fænomen, siger Benoît Berguerand fra en organisation for opdrættere.

- Det er meget usandsynligt, at de kastede sig ud over klippen uden at blive presset til det, fortsætter han.

 Da der ikke er nogle beviser på, hvad der fik køerne til at begå masseselvmord, opfordrer området nu til, at vidner står frem, hvis de har set noget, skriver The Local.

Kvinde nægtet nyt pas fordi hun er veganer

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær