Annonce:
Annonce:

Bookede familiehotel: Klagede over støjende legeplads

Støj fra en legeplads på et familiehotel gav anledning til endnu en klage

En støjende legeplads blev for meget for en familie. Modelfoto: All Over Press
En støjende legeplads blev for meget for en familie. Modelfoto: All Over Press
Annonce:
Følg Ferie

Pakkerejse-Ankenævnet har igen taget stilling til en klage fra nogle forudrettede turister.

I dette tilfælde er der tale om en familie, der bookede en ferielejlighed til tre personer på et familiehotel i Alcudia på Mallorca sidste sommer.

Familen var ifølge klagen utilfredse med, at der var blevet anlagt en legeplads foran den lejlighed, som familien havde bestilt.

- Det vi klager over er, at vi ikke fik at vide, at der var kommet en legeplads lige neden for de allerdyreste lejligheder, pga. de har flyttet legepladsen, da der er blevet bygget en helt ny afdeling der, hvor legepladsen var. Så havde vi haft et valg og kunne booke om til noget mere fredeligt, da vi havde brug for roen som familie, skriver den klagende familie og uddyber:

- Her var der ikke noget de foregående år, blot en stille og rolig udsigt – nu er der en larmende legeplads fra 6.30 til midnat.

Flykaos forude: Sådan får du erstatning

Annonce:

Pengene er spildt
I udbudsmaterialet fra Spies, hvor rejsen blev bestilt igennem, fremgår det, at hotellet er velegnet til familier, som gerne vil bo tæt på stranden i udkanten af Alcudia.

- Hotellet har to børnepools – den ene lidt roligere og derfor velegnet til børn, der gerne vil lære at svømme, og den anden er livligere med et sørøverskib og små rutsjebaner. Hotellet har også en hoppeborg, trampolin og legeplads, står der yderligere i materialet.

Gæster var rystede over Mallorca-hotel: Det var øl, fisse og hornmusik fra morgen til aften

Familien understreger i sin klage, at den er indforstået med, at der kan være larm, da det er en del af konceptet. Familien havde derfor valgt at booke en dyrere lejlighed væk fra børnepoolen med tagterrasse og fuld havudsigt. Men nedenfor familiens lejlighed lå der altså nu en legeplads.

Annonce:

-  Men havde vi vidst, at der var så meget larm fra morgen til aften, havde vi booket en anden lejlighed. Så vi føler faktisk, at pengene på den ekstra luksus er spildt. Det står ingen steder, at man kan forvente støj i de lejligheder, skriver familien.

Bureau: Ikke unormalt med ændringer
Årsagen til den larmende legeplads' beliggenhed skal findes i, at der, siden familie var på hotellet sidst, er blevet bygget en ny bygning. Rejsebureauet Spies forstår, at familien havde forventet uforandrede forhold ud fra de tidligere ophold på hotellet.

- Imidlertid er det ikke unormalt, at hoteller foretager ændringer, tilbygninger eller renoveringer. Vi, som rejsearrangør, kan jo ikke vide om vore gæster kommer med en forventning om, at hotellets forhold er som tidligere år. Derimod kan vi beskrive hotellet og de forskellige tilbud om indkvarteringsmuligheder, så man, som rejsende kan træffe et valg, skriver rejsebureauet.

Baby om bord: Medpassagerer hjælper fødende kvinde på fly

Spies understreger yderligere, at man i udbudsmaterialet har beskrevet hotellet som velegnet til familier, med flere børnepools og aktiviteter for børn.

Annonce:

- Ud fra dette må man være indstillet på, at det er et hotel, hvor også børnene udfolder sig. Men hensyn til indkvarteringen har vi beskrevet de forskellige tilbud, som hotellet byder på.

Pakkerejse-Ankenævnets afgørelse
I Pakkerejse-Ankenævnets afgørelse fra maj valgte nævnet også at lægge vægt på udbudsmaterialet.

- Efter Ankenævnets opfattelse må en rejsende ved indkvartering på et hotel af den pågældende beskaffenhed være forberedt på, at der kan forekomme støjgener, skriver nævnet i afgørelsen.

- Efter en helhedsvurdering finder Ankenævnet, at de kritiserede forhold – selv om de af klageren har været følt generende – ikke har overskredet den tolerancetærskel, en rejsende under de givne omstændigheder må være forberedt på at acceptere.

Familien havde stillet krav om en økonomisk kompensation på 9.000 kr. Det fik familien ikke. Ankenævnet gav således ikke familien medhold.

Far tog sin datter med i Disney World: Det har kostet skatteyderne over en million kroner

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: