Borgmester på party-ø har fået nok

Borgmesteren på den kroatiske party-ø Hvar har fået nok af turister, der ikke opfører sig ordentligt, når de får alkohol indenbords

Her billeder fra en af Hvars pænere fester - Yachtweek Party på diskoteket og baren 'Carpe Diem Beach'. Video: Carpe Diem Beach
Følg Ferie

Hvis du har planer om at tage på sommerferie til Kroatien, skal du nok lige tænke dig om en ekstra gang, når du får alkohol indenbords. I hvert fald hvis destinationen hedder Hvar.

Borgmesteren på øen, som hovedsageligt er kendt for at være Kroatiens svar på partyøen Ibiza, er nemlig umådelig træt af alle de festglade turister, som hver sommer fejrer ferien ved at drikke sig fulde og gå rundt uden tøj på.

Det skriver The Telegraph.

For at få bugt med turisternes dårlige opførsel, har han indført bødestraffe til dem, der ikke kan overholde reglerne på den kroatiske ferieø.

- De brækker sig i byen, urinerer på hvert et gadehjørne, går rundt uden t-shirt... kravler rundt, bevidstløse. De unge turister er velkomne her, men de bliver nødt til at lære at opføre sig ordentligt, har borgmesteren ved navn Rikardo Novak udtalt til et lokalt medie, skriver The Telegraph.

Mænd, der går rundt uden trøje på, vil derfor få en bøde på 500 euro (cirka 3.700 kroner), mens kvinder, der går rundt i blot en bikinitop eller badedragt, vil få en bøde på 600 euro (cirka 4.400 kroner).

Folk, der drikker alkohol på gaden, vil få en bøde på 700 euro (cirka 5.200 kroner).

Spansk ferieby har fået nok af bræk, pis og offentlig sex: Indfører 64 turistforbud

Også et problem i Spanien og Italien
Det er dog ikke kun den kroatiske partyø, der har problemer med turister, som ikke kan finde ud af at opføre sig efter reglerne.

Badebyen Magaluf, som er kendt for at være den spanske ø Mallorcas vildeste fest-destination, er også så trætte af 'store mængder bræk og pis i gaderne, offentlig sex, sprøjter på stranden' og meget andet, at bystyret tidligere på måneden udformede en liste med hele 64 turistforbud.

Forbuddene dækker alt fra at klatre i træer til at have offentligt samleje og giver bøder på alt mellem 100 og 3.000 euro.

Nu er det ikke længere tilladt at have offentlig sex i Magaluf, som dette lystne par havde i 2015:

Renæssance-byen Firenze er ikke ligefrem en partyby, men den toscanske hovedstad har alligevel problemer med uhøflige turister.

Byens borgmester, Dario Nardella, var så træt af turister, der slappede af i de offentlige områder, at han i juni indførte en ny metode for at skræmme turister, som sidder og fylder ved byens kendte attraktioner, væk.

Den italienske borgmester har simpelthen indført spulinger med vandslange ved frokosttid på trappen af de kirker, som er mest besøgte af turister.

- Vi har ikke noget imod turister. Vi ved, at de er en stor ressource for vores by, men der er et problem med respekten i offentligheden. Størstedelen af de besøgende er respektfulde, men der har været et stigende problem med dem, som ikke respekter vores kulturelle arv. Folk, som sidder ved kirketrapperne, spiser deres frokost og efterlader skrald, udtalte Dario Nardella i juni.

Borgmester i italiensk turistby vil skræmme irriterende turister væk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde