Brian var på vej til ferieparadis, men endte i Vestre Fængsel: Det hele var en kæmpe brøler

Brian, konen og tre børn var klar til 14-dages ferie i Tyrkiet, men en kæmpe brøler betød, at Brian Friis havnede i Vestre Fængsel i stedet for

Brian skulle være endt til venstre på en strand i Marmaris, men han endte i stedet til højre (Foto: Jonas Olufson/Privatfoto)
Brian skulle være endt til venstre på en strand i Marmaris, men han endte i stedet til højre (Foto: Jonas Olufson/Privatfoto)

Brian Friis, konen og tre børn var klar i lufthavnen.

Familien fra Jyllinge var checket ind, yndlingsbikinien var pakket og strandstolenes kalden i det tyrkiske ferieparadis Marmaris kunnes høres helt til gaten i København.

To ugers ferie var kun en flyvetur væk, men sådan skulle det ikke gå. Langt fra.

Da den 46-årige mand fra Jyllinge nåede frem til udrejsekontrollen fik han sig en kedelig overraskelse.

- Der var 35 minutter til vi skulle flyve, da jeg pludselig bliver anholdt. Jeg blev behandlet, som om jeg havde begået et drab, og betjenten gav mig nøjagtigt to minutter til at sige farvel til min familie. De var helt ude af den, men valgte alligevel at tage af sted, siger Brian Friis til Ekstra Bladet.

Efterfølgende blev den feriehungrende Brian Friis placeret i Vestre Fængsel, hvor han kunne vente på at blive stillet for en dommer.

- Jeg vidste jo, at der var sket en fejl. Jeg sad i Vestre Fængsel fra cirka klokken 18.00 til klokken 10-11 stykker næste dag, hvor jeg blev kørt til fogedretten i Roskilde.

En kæmpe brøler
Her stod det hurtigt klart, at en misforståelse var årsag til Brians feriehelvede.

Ifølge Brian Friis havde han glemt at indbetale sit ATP-bidrag på 3800 i sit lille firma tilbage i marts, og det skulle vise sig at koste dyrt. Også selv om han har fået mellemværendet ud af verden for længst..

- Det betaler jeg selvfølgelig med det samme, men så får jeg efterfølgende en mail, hvor der står, at jeg er efterlyst og skal møde i retten. Derefter kontakter jeg ATP, og så får jeg en besked om, at de selvfølgelig vil trække det tilbage, da jeg har betalt, de penge som jeg skyldte. Det forventer jeg så bliver gjort, og jeg bestiller min ferie.

Artiklen fortsætter under billedet

Det var ved en paskontrol som denne, at Brian Friis blev stoppet i Københavns Lufthavn (Foto: Thomas Borberg/ritzau)
Det var ved en paskontrol som denne, at Brian Friis blev stoppet i Københavns Lufthavn (Foto: Thomas Borberg/ritzau)
 

- Jeg bliver anholdt og bliver fremstillet for en dommer mandag, og her lagde alle beviser fra min bank og min e-Boks på bordet. Jeg tror jeg var i retten i to minutter. Dommeren var rasende, for hun kunne godt se, at alt var, som det skulle være. Det viser sig så, at ATP har glemt at sende beskeden videre til Fogedretten og politiet. Jeg synes det er under al kritik, siger Brian Friis.

Ekstra Bladet har efterfølgende været i kontakt med ATP, men ifølge Pressechef for Administrationsforretningen, Mette Beck, har de ifølge loven ikke mulighed for at udtale sig i personssager.

Kræver erstatning
Brian Friis blev hurtigt sluppet ud i virkeligheden, hvor han fangede et fly til Tyrkiet klokken 18.40 mandag aften, men her stopper sagen ikke for ham.

- Både min og min families ferie er ødelagt. I stedet for at kunne være hernede søndag aften, så ankom jeg tirsdag klokken 03.30, fordi jeg måtte flyve i længere tid. Indtil videre har det kostet mig 5200 kroner, og jeg har naturligvis tænkt mig at kræve erstatning, siger Brian Friis.

Ekstra Bladet har også været i kontakt med Midt- og Vestsjællands Politi, der mandag skrev om sagen i døgnrapporten:

- Kl. 1600 meddelte Københavns Politi, at man i forbindelse med udrejsekontrol havde frihedsberøvet en 46-årig mand fra Jyllinge, fordi han var efterlyst af Midt- og Vestsjællands Politi til fremstilling i fogedretten i Roskilde. Den 46-årige blev derfor midlertidigt anbragt i Vestre Fængsel, indtil han i løbet af mandagen kan fremstilles i fogedretten i Roskilde, skrev politiet

Politiet bekræfter
Efterfølgende har Ekstra Bladet været i kontakt med Midt- og Vestsjællands Politi, der bekræfter sagen og oplyser, at mellemværendet mellem Brian Friis og ATP var afklaret INDEN anholdelsen.

- Fogedretten i Roskilde har torsdag formiddag oplyst, at sagen fra ATP ikke var tilbagekaldt hos fogedretten, da Brian blev anholdt og efterfølgende fremstillet. Sagen er nu klaret og afsluttet hos politiet/fogedretten, således at Brian ikke længere er efterlyst, skriver Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Supplerende oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, at de i anledning af fogedsagen skrev til Brian i hans e-Boks den 2. maj 2017, at han havde et mellemværende med ATP og fogedretten. Da sagen fra fogedrettens side ikke var blevet tilbagekaldt hos politiet i de følgende dage oprettede politiet en efterlysning af Brian den 15. maj 2017.

- Politiet har intet kendskab til, hvornår Brian ifølge egne oplysninger fik klaret det økonomiske mellemværende med ATP. Fogedretten oplyste med baggrund i din henvendelse til os, at såfremt Brian måtte have et eller andet krav i anledning af den uheldige sag, kunne han sende kravet til fogedretten, som dog ville videresende eventuel krav til ATP til vurdering, skriver politiet.

182 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere