Brite tilbageholdt på ferie efter dødsfald: Jeg strejfede hende kun

En 32-årig britisk kvinde strejfede en ældre kvinde, som senere fik et hjertefald og døde. Nu må den britiske kvinde ikke forlade landet

Hotellet, hvor briten ramte den nu afdøde kvinde, ligger i byen Sharjah. Foto: AP
Hotellet, hvor briten ramte den nu afdøde kvinde, ligger i byen Sharjah. Foto: AP

Familien til en 60-årig tysk kvinde med 'arabisk oprindelse' har anklaget en 32-årig britisk kvinde for at være årsagen til den ældre kvindes død, fordi briten angiveligt strejfede hende i en hotel-elevator i De Forenede Arabiske Emirater, kort før den 60-årige faldt om og døde af et hjerteanfald.

Derfor bliver den britiske kvinde nu tilbageholdt i landet, der ligger på den sydøstlige del af den Arabiske Halvø.

Det skriver flere britiske medier - heriblandt Daily Mail.

Den 32-årige var angiveligt på vej hjem fra en ferie i det mellemøstlige land, da hun i elevatoren på et hotel i byen Sharjah, som ligger nord for Dubai, strejfede den 60-åriges skulder.

Efter den britiske kvinde havde forladt hotellet, faldt den ældre kvinde om og døde i elevatoren, lyder det fra kvindens familie i deres anmeldelse til politiet, som efterfølgende anholdte den britiske kvinde, før hun hoppede på flyveren hjem til Storbritannien.

Billy Barclay har indtil videre været løsladt på kaution i to uger og må stadig ikke rejse ud af Dubai. Foto: Press Association Images Ferie Familie-mareridt: Far til to anholdt i Dubai

Udenrigsministeriet: Vi er i kontakt med myndighederne
Årsagen til den ældre kvindes død er efter sigende et hjerteanfald.

- Vi har set videoovervågningen på hotellet, som viser, at den britiske kvinder strejfer den ældre kvinde, lyder det fra en talsmand hos politiet til Gulf News.

Den britiske kvinde blev udspurgt af politiet og derefter løsladt med beskeden om, at hun ikke må forlade De Forenede Arabiske Emirater. Briten har angiveligt udtalt, at det ikke var med vilje, hun ramte den nu afdøde tysker.

En talsmand fra det britiske udenrigsministerium bekræfter over for Daily Mail, at en britisk kvinde bliver tilbageholdt i Dubai.

- Vores personale hjælper den britiske kvinde i Dubai, og vi er i kontakt med myndighederne i De Forenede Arabiske Emirater omkring sagen, siger talsmanden.

En amerikansk far har været fængslet i Abu Dhabi i en uge, fordi han filmede sikkerhedspersonalet i lufthavnen. Foto: Arkiv/Colourbox Ferie Far anholdt i Abu Dhabi: Filmede lufthavnsansatte

Jamie idømt fængsel for at røre mands hofte
Det er ikke første gang, at en brite bliver anholdt i De Forenede Arabiske Emirater. Tilbage i oktober blev den 27-årige skotte Jamie Harron idømt tre måneders fængsel for at røre en anden mands hofte på en bar i Dubai.

Kort efter blev dommen dog annulleret efter særlig ordre fra De Forenede Arabiske Emiraters statsminister og leder af Dubai, Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum.

Dengang var der stor medieomtale af den absurde sag i ørkenstaten, hvor Jamie havde forsøgt at navigere gennem et tætpakket feststed med en drinks i hånden, da han kom til at ramme en fremmed mands hofte.

For selvom den slags uskyldig nærkontakt ikke betyder det store herhjemme, så ser de ikke lige så let på det i det olierige ørkenland.

- Homoseksualitet er ulovligt og strafbart, ligesom det er ulovligt og strafbart at vise hengivenhed (herunder kys og kram) i det offentlige rum, skriver det danske udenrigsministerieum på deres hjemmeside.

Jamie nåede at være tilbageholdt i Dubai i tre måneder, før han fik lov til at rejse hjem, hvilket blandt andet betød, at han mistede sit job og brugte hvad der svarer til 250.000 danske kroner på sagsudgifter.

27-årige Jamie Harron er tilbageholdt i Dubai på tredje måned og risikerer nu en fængselsstraf på tre år, fordi han ved en fejl rørte en anden mands hofte. Foto: Ritzau/SWNS Ferie Rørte mands hofte: Nu risikerer Jamie tre års fængsel

Endelig kan Jamie Harron forlade Dubai - efter at have været tilbageholdt i månedsvis for absurd anklage. Foto: Ritzau/SWNS Ferie Jamie idømt fængsel for at røre mands hofte i Dubai: Nu er der godt nyt

53 kommentarer
Vis kommentarer